Дуже смачні рогалики з вишнями, горіхами та родзинками, які легко може приготувати кожен . Складники дешеві і доступні. Начинку можна поєднувати в любих варіаціях. Смачно буде завжди.
Приготувати смачні рогалики з варення простіше простого. Їх може спекти людина, яка немає жодного кулінарного досвіду. В цьому дописі все розписано покроково. Переконайтесь в цьому самі.
Влітку готуємо рогалики зі свіжими вишнями, а взимку з консервованими або з вишневим варенням. Тільки варення має бути без кісточок, бо стоматологи у нас дуже дорогі.
Рогалики з вишнями: інгредієнти
Тісто
- борошно – 2 склянки;
- жовтки – 2 шт;
- масло (маргарин)- 200 г;
- дріжджі – 30 г живих або 10 г сухих;
- сметана – 2 столові ложки;
- дрібка солі:
- цукор пудра для посипання готових рогаликів – 2-3 столові ложки.
Начинка
- білки від яєць – 2 шт;
- цукор – 1-2 столові ложки;
- родзинки – 100 г;
- горіхи грецькі – ½ склянки;
- вишні свіжі або консервовані без кісток- 2 склянки;
Рогалики з вишнями: технологія приготування
Перед тим, як взятися за випікання рогаликів, масло (маргарин) потрібно заморозити.
В миску просіюємо борошно. Якщо у нас сухі дріжджі, всипаємо їх до борошна, додамо дрібку солі і все добре перемішуємо.
Далі вливаємо сметану. Розділяємо яйця на жовтки та білки. Жовтки додаємо до борошна
Натираємо на буряковій терці масло (маргарин).
Якщо дріжджі живі, подрібнюємо їх, змішуємо з сметаною і відразу додаєм до борошна, в яке попередньо змішали з дрібкою солі. Ну, а далі – жовтки і натерте на терці масло.
Все добре замішуємо. Тісто має бути м’яке, таке, як на вареники. Тісто ділимо на 3 частини.
Потім кожну частинку ще навпіл. Кожну частинку скатуємо в кульку. Маємо 6 кульок. Накриваємо плівкою і ставимо на пів години в холодильник.
Поки тісто в холодильнику, готуємо для рогаликів начинку.
Родзинки миємо і запарюємо кип’ятком. Через 15-20 хвилин зливаємо воду і підсушуємо рушничком.
Лущимо горіхи і подрібнюємо ножем.
Якщо вишні свіжі, виймаємо з них кісточки і даємо можливість соку стекти.
Якщо вишні консервовані, відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
Далі збиваємо білки з цукром до крутих піків.
Виймаємо по черзі кожну кульку тіста з холодильника і розтачуємо її до розміру листа А4.
Викладаємо на край тіста ложку піни, розмазуємо її. На смужку піни рядочком викладаємо горіхи, родзинки, вишні.
Скручуємо рулетик.
Далі гострим ножем нарізаємо рогалики бажаної довжини.
Викладаємо їх на деко, попередньо застелене папером для випічки з антипригарним покриттям.
Духовка прогріта до 200 – 210 градусів. Ставимо рогалики випікатися на 20-25 хвилин. Вони повинні злегка зарум’янитись. Виймаємо спечені рогалики з вишнями на тарілку і ще гарячі посипаємо цукром-пудрою.
Коли рогалики вистигли, готуємо смачний чай або каву і кличемо всіх до столу.