Дуже ніжним і смачним виходить лосось, якщо його запекти в сметанному соусі під сирною кірочкою в духовці.
Лосось в сметанно-сирному соусі: інгредієнти
Розрахунок продуктів поданий для однієї порції
- стейк лосося – 1 шт;
- сметана – 2 столові ложки;
- майонез – 1 столова ложка;
- твердий сир – 50 гр;
- зелень кропу та петрушки – кілька гілочок;
- приправа для риби;
- сіль, мелений чорний перець, паприка – до смаку;
- олія оливкова – 1 столова ложка;
- сік лимона – 1 чайна ложка;
- цедра лимона – ½ чайної ложки.
Лосось в сметанно-сирному соусі: технологія приготування
Стейк лосося почистити від луски, промити в проточній воді і обсушити.
Далі стейк лосося солимо, перчимо, скроплюємо лимонним соусом та посипаємо приправою для риби. Якщо в приправі для риби є сіль та перець, то попередньо солити та перчити не має потреби.
Залишаємо рибу маринуватися на 15-20 хвилин.
В мисочці змішуємо сметану, майонез та цедру лимона. Додаємо до суміші дрібно порізану зелень. Трішки солимо та перчимо та ретельно перемішуємо.
Натираємо твердий сир на тертці.
Беремо форму для запікання, змазуємо її олією. Викладаємо в форму стейк лосося. Щедро намазуємо стейк зі всіх сторін сметанною сумішшю.
Зверху посипаємо тертим сиром.
Розігріваємо духовку до 180 градусів і запікаємо рибу 20 хвилин.
Лосось в сметанно-сирному соусі виходить надзвичайно смачним, ароматним та соковитим.
Подаємо до столу з овочами або рисовим гарніром.