Скумбрія в цибулево-соєвому соусі

Скумбрія в цибулево-соєвому соусіСкумбрія в цибулево-соєвому соусі – це смакота, яку реально готуємо за пів години. Спробуйте приготувати! І ви точно не пошкодуєте!!!

 

 

 

 

 

Я не є автором цього рецепта,  знайшла його на сайті кулінарного блогера @Ирина Шляховая. Я дещо змінила під свій смак і пропоную вам приготувати.

Скумбрія в цибулево-совому соусі: інгредієнти

  • скумбрія свіжоморожена – 1 шт;
  • цибуля ріпчаста – 3 шт;
  • соєвий соус класичний – 1 столова ложка;
  • олія оливкова – 2 столові ложки;
  • сік лимона – 1 чайна ложка
  • цедра лимона – пів чайної ложки;
  • приправа для риби – 1 чайна ложка;
  • сіль, чорний перець мелений, паприка – до смаку

 Скумбрія в цибулево-соєвому соусі: технологія приготування

Тушку скумбрії чистимо, обрізаємо плавники,  видаляємо голову та нутрощі.  Розділяємо на два філе, видаляємо хребет та всі кості.

Скумбрія в цибулево-соєвому соусі

Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.

В мисочці змішуємо соєвий соус, оливкову олію, сік і цедру лимона, приправу для риби, якщо в приправі немає солі, то додаємо сіль, чорний перець, паприку і нарізано тоненькими півкільцями цибулю.

Все добре перемішуємо. Густо намазуємо філе скумбрії і залишаємо в холодильнику на годинку-другу маринуватися. Можна цю процедуру виконати звечора.

Скумбрія в цибулево-соєвому соусі

Беремо форму для запікання, вистеляємо її фольгою або пергаментом. Змазуємо фольгу олією.

Одну цибулину нарізаємо кружечками і викладаємо  їх в рядочок на фольгу. Таких рядочків буде два – під кожну половинку скумбрії

Скумбрія в цибулево-соєвому соусі

Зверху на цибулю кладемо філе замаринованої скумбрії.

Скумбрія в цибулево-соєвому соусі

А далі – в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин, щоб запеклася до золотистого кольору.

 

Скумбрія в цибулево-соєвому соусі

До столу подаємо з рисовим гарніром.  А для тих, хто рахує калорії – овочевий салат з мікрозеленню.

Скумбрія в цибулево-соєвому соусі

Скумбрія в  цибулево-соєвому соусі чудово смакує  як гаряча, так і холодна. Кожного разу вона буде мати інший відтінок смаку та аромату.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.