Фарширований перець, приготований в духовці, виглядає дуже оригінально та яскраво, аромат пречудовий, смак – бомбезний. Тому щиро раджу приготувати та насолодитися цією стравою!
Коли приходить натхнення
Мені страшенно подобаються моменти, коли раптом на мене находить натхнення. А находить воно на мене тоді, коли конче треба робити якусь справу, яка не до душі. І тут, як оправдання, – чи не піти на кухню приготувати чогось смачненького. Натхнення розправляє крила і, як правило, появляється смачна страва.
Точно так було і вчора – порядок в шафі відсунувся на перспективу, але на столі появилася бомбезна страва – фарширований перець, запечений в духовці.
Більш традиційним вважається фарширований перець, зварений в сметанному чи помідоровому соусі або просто в воді. Але перець з духовки дає традиційному способу фору на сто очок.
Фарширований перець в духовці виходить щільним, а не водянистим, зберігає аромат і соковитість свіжого перцю, виглядає дуже яскраво і гарно. Він може стати чудовою окрасою святкового столу.
Фарширований перець в духовці: інгредієнти
- перець болгарський – 6 шт;
- фарш (свинина+курятина) – 300 г;
- сир твердий – 70-80 г;
- рис – 2-3 ложки;
- цибуля – 1 шт;
- морква – 1 шт;
- помідора -1 шт;
- зелень кропу та петрушки;
- сіль , перець мелений червоний та чорний;
- олія рослинна – кілька ложок;
- м’ясний бульйон – кілька ложок.
Болгарський перець вибираємо м’ясистий, бажано різного забарвлення.
Миємо його і гострим ножем розрізаємо його навпіл. Хвостик також розрізаємо навпіл.
Вичишаємо насінники і перетинки.
Дві ложки рису добре промиваємо, заливаємо невеликою кількістю кип’ятку, підсолюємо і варимо майже до готовності.
Готуємо фарш, він не повинен бути сухим. Як на мене, найкраще поєднання дає доволі жирна свинина і курятина або телятина.
Подрібнюємо цибулю, натираємо на терці моркву. В сковорідку наливаємо 2-3 ложки олії, розігріваємо її Викладаємо в сковорідку моркву і цибулю і тушкуємо, поки суміш не зм’якне.
Помиту помідору нарізаємо кубиками.
Подрібнюємо зелень петрушки та кропу.
До фаршу додаємо сіль, перець, тушковану моркву з цибулею, подрібнену зелень. Рис додаємо разом з невеликою кількістю рідини, в якій рис варився.
Все добре вимішуємо. Коли начинка готова, додаємо подрібнену помідору і дуже акуратно перемішуємо ще раз. Акуратно, щоб кусочки помідори залишилися цілими.
Вистеляємо деко пекарським папером з антипригарним покриттям. В принципі, це необов’язково, просто потім мити деко буде простіше. Наповнюємо половинки перцю фаршем.
Посипаємо натертим сиром і викладаємо його на деко. Вливаємо на деко кілька ложок м’ясного бульйону і зверху накриваємо його куском фольги.
Прогріваємо духовку і ставимо деко з перцем випікатися на 40 хвилин при температурі 180-190 градусів. Перших 20 хвилин фарширований перець запікається під фольгою,
потім її знімаємо і продовжуємо запікати ще 20 хвилин.
Виймаємо деко з духовки. Виглядає перець дуже оригінально та яскраво, аромат пречудовий, смак – бомбезний.
Тому щиро раджу насолодитися цією стравою!