Французький яблучний пляцок складно назвати пляцком. Це скоріше ніжний яблучний десерт в заварному кремі. Щиро раджу приготувати, ви не будете розчаровані його смаком.
Варто вказати ще дві переваги французького яблучного пляцка – він надзвичайно дешевий і швидко готується.
Французький яблучний пляцок: інгредієнти
– яйця – 2 шт;
– цукор – 50 – 80 г;
– борошно пшеничне – 100 г;
– молоко – 100 г;
– масло вершкове – 20 г;
– лимонна цедра – 1чайна ложка;
– лимонний сік – 1 столова ложка;
– ванільний цукор – 1 пакетик (15 г);
– розпушувач для тіста – 1 чайна ложка;
– сіль – дрібка;
– яблука – 6-8 великих яблук.
Французький яблучний пляцок: технологія приготування
Яблука миємо, чистимо від шкірки і нарізаємона тоненькі пластиночки. Щоб яблука не потемніли, скроплюємо їх лимонним соком.
Два яйця вливаємо в ємність, додаємо дрібку солі і збиваємо їх міксером до однорідного стану.
Всипаємо цукор і продовжуємо збивати до тих пір, поки цукор не розчиниться, а маса стане пухкою.
Стосовно кількості цукру – все залежить від кислості яблук та ваших смакових уподобань.
Додаємо до яєчної маси ванільний цукор, молоко, розтоплене масло, лимонну цедру.
Все акуратно розмішуємо.
Борошно змішуємо з розпушувачем і всипаємо до яєчної маси.
Міксером, на невеликих оборотах, все змішуємо в однорідну масу. За консистенцією вона повинна нагадувати тісто для млинців.
Вливаємо суміш в миску до яблук і все акуратно розмішуємо.
Тортівницю вистилаємо папером для випічки з антипригарним покриттям, бортики змазуємо маслом і посипаємо борошном. Розмір моєї тортівниці 22см.
Перекладаємо яблучну суміш в тортівницю і вирівнюємо поверхню.
Далі в духовку, розігріту до 180градусів, на 40-45 хвилин.
Вимаємо пиріг з духовки, знімаємо бортики тортівниці, попередньо за допомогою гострого ножа відділивши прилиплі шматочки яблук.
Ще гарячий пляцок посипаємо зверху цукровою пудрою.
Даємо пляцку можливість охолонути і тоді нарізаємо на шматочки.
Аромат надзвичайний! Смак ванілі, лимонної цедри в поєднанні з легкою кислинкою яблука – це божественна симфонія.
Поки насолоджуєшся смаком та ароматом, починаєш розуміти, що тіста як такого немає, воно перетворилося в ніжний крем.
Якщо ви хочете, щоб ваш пляцок вийшов вищим, можна взяти для запікання меншу форму або додати ще яблук. Відповідно і збільшуємо час випікання.