Неможливо не поділитися таким надзвичайним смаколиком, як вареники з полуницями. Поспішайте насолодитись їхнім смаком, поки триває ще полуничний сезон.
Кілька слів для заохочення
Коли вже основний урожай полуниці зібраний, в комірці на полиці своє місце зайняли банки з компотом, полуничним варенням і гострим соусом, можна вже розслабити. Але в ягіднику ще червоніють ягідки – така собі дрібнота, яку шкода залишити слимакам на поталу, а запихати в слоїки вже не хочеться. Отоді наступає пора вареників з полуницями.
Велику полуницю в вареник не запхнеш, бо їсти вареники з полуницями потрібно в один кус, інакше весь смачний сік з нього витече і вже не буде тих божественних смакових відчуттів. Кілька великих полуниць ми залишимо для соусу-поливки, а дрібну заліпимо в тісто.
Вареники з полуницями
Тісто:
– пшеничне борошно – 300 г;
– вода (кип’яток) – ½ склянки;
– масло (олія) – 1столова ложка
Начинка:
– полуниці – 300 г
Соус-поливка:
– полуниці – 6-7 шт;
– цукор – 2-3 столові ложки;
– сметана – 2-3 столові ложки.
Вареники з полуницями: готуємо тісто
Заварне тісто замішуємо за рецептом – Секретний рецепт заварного тіста для вареників
Коли тісто замісили, накриваємо його тарілкою, щоб воно відпочило.
А тим часом готуємо полуниці – миємо і відриваємо хвостики. Найкраще викласти помиті ягоди на паперову серветку. Вона вбере в себе надлишок води.
Вареники з полуницями: готуємо соус-поливку
Вибираємо великі полуниці, блендером подрібнюємо їх, додаємо цукор, розмішуємо, щоб він розчинився
Додаємо до полунично-цукрової суміші 2-3 ложки доброї сметани і розмішуємо.
Пробуємо на смак, при потребі можемо додати цукру ще. Соус готовий.
Вареники з полуницями: технологія приготування
Тісто вже набуло потрібної кондиції, можемо братися до ліплення вареників.
Розтачуємо тісто товщиною 2-3 мм і вирізаємо кружальця діаметром не більше 6 см, щоб варенички вийшли на один кус.
Викладаємо на кружечки тіста по одній ягідці. Якщо полуничка дуже дрібна, можна ставити дві. Добре заліплюємо краї вареника і викладаємо на стільницю.
Поки ліпляться вареники, на плитці уже закипає вода. Якщо при замішуванні тіста сіль не додавали, її потрібно дати до води.
Як тільки вода закипіла, акуратно закидаємо вареники в банячок, акуратно розмішуємо, щоб вареники не прилипли до дна.
Коли вареники піднялися наверх, зменшуємо вогонь, даємо їм можливість поваритися ще 1-2 хвилини і виймаємо.
Викладаємо на тарілки, щоб вони трішки охололи. А далі поливаємо вареники отим соусом-поливкою.
Смачно, до неможливості. І тут ти забуваєш про все – про талію, про обіцянку влізти в минулорічні модні джинси, про докори сумління, бо вареники божественні!!!! Не вірите???? То переконайтесь в цьому самі!!!