Заморожування болгарського перцю

Заморожування болгарського перцюСезон свіжих овочів стрімко добігає кінця. Про овочі, що потрапляють взимку на наші прилавки з заморських країн, краще промовчати. Адже їх ціна і якість мало кого радує.
Тому варто поговорити про заморожування – один з дуже простих способів заготівлі овочів. У порівнянні з сушінням і консервацією цей процес часу займає мало, а користі від нього багато.

Заморожуння болгарського перцю для супів і гарнірів

Багато хто радить заморожувати перець в сирому вигляді. Мені такий варіант не подобається, оскільки після розморожування перець втрачає свої смакові якості. Тому викладу свій спосіб заморозки болгарського перцю.

Перець, заморожений таким способом, ідеально підходить для супів, також для приготування овочевих гарнірів. Служить прекрасним доповненням такої страви, як тушкована риба з овочами.

1. Відсортований перець перед заморожуванням промиваємо у воді.

Заморожування болгарського перцю

2. Видаляємо плодоніжки, розрізаємо перець уздовж і видаляємо насіння.

Заморожування болгарського перцю

3. Нарізаємо перець соломкою.

Заморожування болгарського перцю

4. На сковорідку наливаємо кілька ложок рослинної олії. Коли вона розігріється, викладаємо нарізаний соломкою перець. Тушкуємо кілька хвилин, регулярно перемішуючи.

Заморожування болгарського перцю

5. Після того, як перець повністю охолов, перекладаємо порції в заздалегідь підготовлені поліетиленові пакетики і поміщаємо в морозильну камеру.

Заморожування болгарського перцю

Заморожування болгарського перцю для фарширування

Багато господинь роблять заготовку перцю в маринаді або солоній воді. Не завжди цей спосіб виправдовує себе – одним не можна вживати їжу з надлишком оцту, іншим – з надлишком солі. Та й часу стерилізація займає багато, в загальному, все це вельми клопітно.

Пропоную вам рецепт заморозки болгарського перцю для фарширування. Думаю, що вам сподобається. Для цього нам знадобиться тільки болгарський перець і поліетиленові пакетики.

1.На одну заготовку вибираємо стільки перців, скільки поміщається в мультиварку або банячок. Це буде одна порція.

Заморожування болгарського перцю

2.Промиваем перець в проточній воді

Заморожування болгарського перцю

3. Зрізуємо плодоніжки і очищаємо від насіння і внутрішніх перегородок.

Заморожування болгарського перцю

4.У баняк наливаємо воду і доводимо до кипіння. Бланшуємо перець 2-3 хвилини. Бланшування зробить його більш м’яким, податливим і компактним.

Заморожування болгарського перцю
5. Викладаємо перець на тарілку і даємо можливість йому повністю охолонути. Охолоджені перці вкладаємо один в один.

Заморожування болгарського перцю

6. Перекладаємо в поліетиленовий пакет, закриваємо і поміщаємо в морозильну камеру.

Заморожування болгарського перцю

. Заморожування болгарського перцю дозволить взимку зробити ваше меню більш різноманітним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.