Яблучний рулет з сирного тіста

Яблучний рулет з сирного тістаНе дивлячись на простоту, смак яблучного рулета з сирного тіста пречудовий. Думаю, що цей рецепт  займе своє місце у вашому записнику.

 

 

 

Кілька слів передмови

Цьому рецепту я завдячую пані Ірині Шляховій. Вона веде прекрасний кулінарний блог https://vkussredizemnomorie.blogspot.com/, де є безліч смачних-пресмачних рецептів.  Наші шляхи пертнулися на Фейсбуці.

Так от, попався мені на очі цей рецепт яблучного рулета з сирного тіста. А я полюбляю і рулети, і сирне тісто. То як не спекти??? Звичайно спекла, і треба сказати, що вдався на славу.

Яблучний рулет з сирного тіста

Чим мені він мені сподобався? Тим, що не дивлячись на простоту складників та виконання, смак рулета пречудовий. Думаю, що цей рецепт яблучного рулета з сирного тіста займе своє місце у вашому записнику. Признаюсь, що я його пекла вже не один раз, але викласти рецепт на сайт руки дійшли тільки сьогодні. Звичайно, що я не претендую на його авторство.  Я попросила у пані Ірини дозволу. Вона люб’язно погодилася. Але я не була б я, якби не внесла свої незначні корективи.

Яблучний рулет з сирного тіста: інгредієнти

Тісто

  • сир кисломолочний – 200 г;
  • вершкове масло (або маргарин) – 200 г;
  • яйця – 2 шт;
  • пшеничне борошно – 2 склянки;
  • розпушувач для тіста – ½ чайної ложки;

Начинка

  • кисло-солодкі яблука Ренет Семиренка – 0,5 кг;
  • родзинки – 50 г;
  • ванільний цукор – 2 пакетик;
  • кориця мелена – 1 столова ложка;
  • цукор – 2 столових ложок;
  • манка – 2 столова ложки;
  • крохмаль – 1 столова ложка;
  • цукор (для посипання тіста) – 100 г;
  • олія соняшникова рафінована (для змазування тіста). – 2 столові ложки.

Для зовнішнього оформлення рулета:

  • яйце – 1 шт;
  • кориця мелена -1 столова ложка;
  • цукор – 2 столові ложки.

Яблучний завиванець з сирного тіста: технологія приготування

Викладаємо сир  миску і добре його розминаємо.

Яблучний рулет з сирного тіста

Додаємо борошно, змішане з розпушувачем, порізане на дрібні кусочки вершкове масло, 2 яйця.

Яблучний рулет з сирного тіста

Всю суміш перетираємо руками або січемо ножем.

Яблучний рулет з сирного тіста

 

Місимо тісто, поки воно не стане м’яким та податливим. Якщо тісто виходить надто тугим, а це може бути, якщо сир сухий, додаємо ложку сметани і ще раз добре місимо.

Яблучний рулет з сирного тіста

Тісто на одну годину відправляємо в холодильник. Тим часом займаємося начинкою.

Родзинки промиваємо і заливаємо кип’ятком, щоб вони набубнявіли.

Яблучний рулет з сирного тіста

Очищаємо яблука від шкірки і нарізаємо  тоненькими шматочками.

Яблучний рулет з сирного тіста

Додаємо до яблук манку та крохмаль. Манка та крохмаль втягне в себе яблучний сік і зробить начинку більш щільною.

Зливаємо воду з родзинок, осушуємо їх паперовим рушником і додаємо до яблук. До яблучної начинки можна ще додати порізані горіхи, шматочки кураги, все це буде дуже смачно.

Яблучний рулет з сирного тіста

Ще додаємо до яблук 2 столові ложки цукру, 2 пакетики ванільного цукру і 1 столову ложку меленої кориці.

Виймаємо тісто з холодильника, ділимо його на 2 частини. Яблучну суміш ділимо також на 2 частини. Тобто у нас вийде два рулети

Розстеляємо на стільниці папір для випічки. Розмір паперу відповідає розміру дека. На цьому папері максимально тонко розтачуємо тісто, змазуємо його олією і добре посипаємо цукром.

Яблучний рулет з сирного тіста

Викладаємо підготовлену яблучну суміш і, припіднімаючи край паперу, скручуємо рулет.

Яблучний рулет з сирного тіста

Заліплюємо краї рулета і перекладаємо його на деко, яке застелене також пергаментним папером. Таку ж дію виконуємо і з другим рулетом. Отже ми отримали два рулети довжиною 38 см.

Яблучний рулет з сирного тіста

На рулеті робимо неглибокі надрізи. Відстань між ними буде визначати порцію рулета. Збиваємо яйце до густої піни, змазуємо рулети і посипаємо зверху сумішшю цукру і кориці.

Ставимо деко з рулетами в духовку, прогріту до 180 градусів, на 30 хвилин. За цей час рулети стануть чудового золотистого кольору.

Тобто у нас вийде два рулети

Охолоджуємо і нарізаємо на порційні куски.

Яблучний рулет з сирного тіста

Якщо ви хочете додати яблучному рулету з сирного тіста особливого смаку, полийте порційний кусок згущеним молоком або заварним ванільним кремом. Буде супер смачно!

 

Яблучну начинку можна замінити начинкою з сиру або вишень. Кількість цукру та кориці корегуємо за своїм смаком. Експериментуємо, це так цікаво!.

 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.