Тілапія по-паризьки

тілапія по-паризьки

Чому я пропоную рецепт талапії-по французьки? Тому, що не дивлячись на його простоту, страва виходить надзвичайно смачною і вишуканою. Зрештою, за цим рецептом можна приготували любу іншу рибу. Тільки смак буде дещо різнитися.

Я вибрала тілапію, бо вона, на відміну від багатьох інших риб, не має специфічного гострого запаху. Тілапія надзвичайно корисна, про що я уже писала в попередньому рецепті Запечене філе тілапії. Крім того, риба продається вона уже у вигляді філе, тому не треба надто  заморочуватися.

Тілапія по-паризьки: інгредієнти

  • філе тілапії – 3 шт;
  • цибуля – 2 шт;
  • печериці –  6-7 шт;
  • сметана – 3 столові ложки;
  • борошно пшеничне – 1 столова ложка (без гірки);
  • олія соняшникова – 2-3 столові ложки;
  • сік лимона – 1-2 чайні ложки;
  • сіль, чорний перець мелений, паприка за смаком, прованські трави.

Тілапія по-паризьки: технологія приготування

Для початку підмаринуємо філе риби, звичайно, попередньо промивши і підсушивши його серветкою. Далі готуємо маринад: змішуємо в мисочці, сіль, перець червоний та чорний мелений, лимонний сік, прованські трави і ложка води. Все перемішуємо. Цією сумішшю натираємо філе з обох сторін.

тілапія по-паризьки

Риба маринується, а ми готуємо соус для риби. Подрібнюємо почищену і помиту цибулину.

тілапія по-паризьки

Печериці чистимо від шкірки, миємо і нарізаємо тоненькими шматочками.

тілапія по-паризьки

На розігріту в пательні олію викладаємо подрібнені гриби і цибулю. На середньому вогні смажимо хвилин десь 5-6, постійно помішуючи.

тілапія по-паризьки

Посипаємо зверху просіяним борошно, гарно перемішуємо.

тілапія по-паризьки

Додаємо сметану, солимо, перчимо до смаку. Продовжуємо смажити поки грибовий соус не загусне.

тілапія по-паризьки

Беремо форму для запікання риби, вистелюємо її папером з антипригарними властивостями. Змазуємо папір олією.

тілапія по-паризьки

Викладаємо філе риби.

тілапія по-паризьки

На рибу зверху викладаємо грибовий соус і ставимо деко випікатися в попередньо розігріту до 170 градусів духовку на 30 хвилин.

тілапія по-паризьки

 На тарілку викладаємо відварений рис, зверху на рис запечену по-паризьки тілапію, посипаємо дрібно посіченою зеленю. Гарячу страву подаємо до столу.

тілапія по-паризьки

Смачного!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.