Якщо вам набрид класичний рецепт – смажений хек в клярі, приготуйте рибу в дуже смачному і доволі незвичному маринаді. Гарантую вам, що буде смачно.
Отже сьогодні героєм нашої кулінарної оповіді буде хек. Ця риба порівняно дешева, проста в обробці і приготуванні. Одночасно вона смачна і корисна. Звичайно, що можна використати і іншу рибу, буде не менш смачно.
Смажений хек в оригінальному маринаді дасть можливість подивитися на приготування риби під іншим кутом зору. Отже, знайомимося з секретами цього рецепту і насолоджуємося новим смаком смаженої риби
Смажений хек в оригінальному маринаді: інгредієнти
- хек – 0.5 кг;
- пшеничне борошно для панірування – 3-4 столових ложки;
- олія( бажано оливкова) для смаження
Складники для маринаду
- пряна приправа приготування риби – 2 чайні ложки;
- соєвий соус – 2 столові ложки;
- томатний кетчуп – 2 столові ложки;
- лимонний сік – 1 чайна ложка;
- сіль – до смаку;
- чорний, червоний мелений перець, паприка – до смаку
Смажений хек в оригінальному маринаді: технологія приготування
Тушки хека очищаємо від луски, патраємо їх, зрізаємо всі плавники, добре промиваємо. Даємо воді стекти, просушуємо паперовими серветками. Далі розбираємо тушки на філе. Якщо тушки великого розміру, можна кожне філе розділити на 2 частини.
Тепер беремося за приготування маринаду.
В мисочку вливаємо соєвий соус, сік лимона, томатний кетчуп, приправу до риби, сіль, паприку, чорний та червоний перець до смаку. Але, якщо в готовій приправі для риби і кетчупі є достатньо солі і перцю, то, звичайно, смак маринаду будемо коригувати. Розмішуємо маринад до однорідного стану.
Намазуємо філе хека з обох сторін і залишаємо рибу маринуватися на пів години.
Поки риба маринується, готуємо до риби гарнір і салат. Прекрасним гарніром може бути різотто. Але я надала перевагу тільки овочевому салату.
В тарілку насипаємо борошо, обвалюємо в ньому рибу.
Розіріваємо в пательні олію. Звичайно, що риба смажена в оливковій олії, буде смачніша.
Смажимо рибу на середньому вогні по кілька хвилин з кожної сторони до утворення гарної рум’яної кірочки.
Викладаємо смажену рибу на тарілку, доповнюємо салатом і насолоджуємося смаком нової страви.