Різотто з куркою та овочами

Різотто з куркою та овочамиСьогодні готуватимемо різотто з куркою та овочами. В процесі приготування ви  побачите особливості цієї страви.

 

 

 

 

 

 

 

Багато хто вважає, що різотто – це такий собі італійський плов. Ні, ні! Різотто – це не плов і, тим більше, не рисова каша. Це страва особлива. Вона може бути не тільки з м’ясом, а і з грибами, морепродуктами, овочами. Все можна комбінувати за своїм бажанням і смаком.

Батьківщиною різотто є північ Італії.  Страва із-за гарного смаку, простоти і швидкого приготування  поширилася по всьому світу. Точно так, як піца, лазанья, каннеллоні.

Долучимося  до її приготування і ми. Сьогодні готуватимемо різотто з куркою та овочами. В процесі приготування ви і побачите особливості цієї страви.

Різотто з куркою та овочами: інгредієнти

  • куряче філе – 250 г;
  • рис круглий – ½ склянки;
  • суміш овочів морожена (взимку) – 150 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • курячий бульйон – 1 склянка;
  • зелень;
  • олія оливкова або соняшникова – 3-4 столові ложки;
  • сіль, перець, червоний та чорний мелений перець до смаку
  • приправа «Італійські трави» – 1 чайна ложка.

Різотто з куркою та овочами: технологія приготування

Помите куряче філе нарізаєм невеликими шматочками.

Різотто з куркою та овочами

Подрібнюємо почищену і помиту цибулину.

Різотто з куркою та овочами

Наливаємо в сковорідку  олію, розігріваємо її і викладаємо подрібнену цибулю. Помішуючи цибулю, припускаємо її, щоб вона дещо зм’якла.

Перекладаємо в сковорідку м’ясо, солимо перчимо.

Різотто з куркою та овочами

Як тільки м’ясо побіліє, додаємо в сковорідку заморожені овочі.

Різотто з куркою та овочами

Влітку, звичайно, використовуємо свіжі овочі. А зимовий варіант з мороженими овочами додасть яскравості страві, якої так бракує в цю холодну пору.

Перемішуємо всі інгредієнти і смажимо кілька хвилин. Вимикаємо вогонь і беремося за приготування рису.

Пів склянки рису промиваємо в холодній воді, пересипаємо в баняк заливаємо курячим бульйоном так, щоб він на сантиметр покривав рис. Як тільки рис ввібрав в себе бульйон, доливаєм наступну порцію і так повторюємо поки не рис не стане майже готовим.

До речі про курячий бульйон, щоб він був завжди під рукою. Коли варю курячий бульйон, завжди 1-2 склянки заморожую та зберігаю в морозилці. Для таких випадків. Якщо немає курячого бульйону або ви не хочете збільшувати калорійність страви, рис можна за вказаною технологією приготувати на воді.

Далі перекладаємо рис в сковорідку до овочево-м’ясної суміші все гарно перемішуємо. При потребі досолюємо і доперчуємо, додаємо «Італійські трави».

Різотто з куркою та овочами

Тушкуємо всю суміш кілька хвилин, до повної готовності рису, посипаємо зверху подрібненою зеленю. І накриваємо кришкою, щоб все гарно просочилося смаками. Через 15- 20 хвилин подаємо до столу. Маринований домашній огірочок вдало доповнить різотто.

Різотто з куркою та овочами

Приготуйте, буде смачно!

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.