Дуже простий, але надзвичайно смачний варіант приготування риби – риба, смажена в сухарях. Страва всі випадки життя – і на свято, і на повсякдень.
Кілька слів про кінг кліп
Звичайно, засмажити в сухариках можна любу рибу. Але я сьогодні вибрала рибу кінг кліп.
За смак, що нагадує м’ясо креветки, цю рибу ще називають креветочною.
У кліп кінга практично відсутній специфічний риб’ячий смак, м’ясо біле, дуже ніжне і зовсім не сухе. З кісток – тільки хребет, бокових кісток немає . Тому таку рибу сміло можна давати дітям.
Я вже готувала цю рибу в апельсиновому соусі. Також дуже смачно. Але не всім такі оригінальності подобаються. Як на мене, це більш дівчачий варіант. На всі випадки життя – і на святковий стіл, і на повсякдень, можна приготувати не менш смачний варіант – смажену рибу в сухарях.
Смажена риба в сухарях: інгредієнти
– риба кінг кліп – 0,5 кг;
– яйце – 1 шт;
– сухарі мелені – 4-5 ст. ложок;
– приправа для риби «Рецепти від шефа»;
– сіль до смаку;
– сік з половинки лимона;
– пшеничне борошно – 4-5ст. ложок;
– олія для смаження (бажано оливкова)
Смажена риба в сухарях: технологія приготування
Почищену і помиту рибу ріжемо на порційні куски. Солимо, скроплюємо лимонним соком, посипаємо приправою для риби. Мені дуже подобається приправа для риби “Рецепти від шефа”.
Якщо полюбляєте більш гострі страви, можна додатково поперчити чорним перцем і перцем чилі.
Залишаємо рибу на годинку маринуватися.
Яйце розбиваємо в тарілку, трошки підсолюємо його, додаємо 2 ложки води або молока і збиваємо до однорідного стану.
На одну тарілку насипаємо борошно, на другу мелені сухарі. В сковорідці розігріваємо оливкову олію
Шматочки риби обкачуємо в борошні,
потім в збитому яйці,
а далі в мелених сухарях. Викладаємо шматки риби на сковорідку і смажимо до золотистого кольору з обох сторін.
Що в цій рибі ще цінного, як на мене? Повністю відсутній риб’ячий запах, який, як правило, заповнює кухню, навіть при включеній витяжці.
Смажену рибу в сухарях можна подавати до столу з рисовим гарніром, овочевим салатом та шматочком чорного хліба.