Смачний гарнір – рис з овочами

рис з овочамиСмачний гарнір, який чудово смакує як з м’ясом, так і з рибою, можна приготувати за пів години, якщо скористатися замороженими овочами і пропареним рисом. Якщо пропареного рису немає, то процес буде трішки довшим. Хоча все залежить від вашої кулінарної вправності.

 

 

 

 

Звичайно, влітку, коли всі свіжі овочі під руками, цей рецепт втрачає свою актуальність. Хоча іноді може виручити із непередбачуваної ситуації.

В моїй морозильній камері завжди лежить кілька пакетів замороженої овочевої суміші, яку я додаю в зупи, різотто , омлети. Навесні вони дуже урізноманітнюють меню, додають стравам колориту та яскравості.

Рис з овочами:  інгредієнти

  • рис – 1 склянка;
  • цибуля – 1 шт;
  • замoрожена овочева суміш « Мексіканська» або «Азіатська» – 200 г;
  • олія – 4 столових ложки;
  • сіль, перець червоний, чорний мелений, каррі – до смаку;
  • ароматна приправа «Італійські» страви – 1 чайна ложка;
  • кетчуп – 2-3 столові ложки;
  • вода – 2 склянки;
  • зелень кропу, петрушки, мікрозелень.

Рис з овочами:  технологія приготування

Спочатку готуємо рис. Добре його промиваємо в кількох водах, відкидаємо на сито, щоб вода повністю стекла.

Тим часом розігріваємо на сковорідці олію. Перекладаємо рис в сковорідку і, помішуючи його, смажимо кілька хвилин.  Ця процедура не дасть рису злипнутися в процесі варіння.

Просмажений рис перекладаємо в банячок, бажано з товстим дном і заливаємо кип’ятком. Солимо. Співвідношення між рисом і водою 1:2. На сильному вогні доводимо рис до кипіння, а потім зменшуємо до мінімуму. Рис повинен собі тихенько паритися. Якщо вода википіла, а рис ще твердуватий, додаємо ще трішки води і продовжуємо його варити.  Для цієї страви рис не повинен бути розвареним. Вимикаємо вогонь і накриваємо баняк кришкою.

рис з овочами

Поки рис вариться, готуємо овочі.  Спочатку підсмажую на олії подрібнену цибулинку, бо , як на мене, в суміші цибулі малувато.

рис з овочами

Як тільки цибуля прив’яне, викладаємо в пательню заморожені овочі. Спочатку, помішуючи,  смажимо на сильному вогні, щоб овочі розмерзлися, потім на середньому смажимо до готовності.

рис з овочами

Солимо, перчимо, додаємо каррі, ароматні трави і кілька ложок кетчупу або томатного соусу. Все знову перемішуємо.

рис з овочами

Даємо до овочевої суміші рис, перемішуємо. Пробуємо на смак, додаємо при потребі сіль, перець чи інші приправи. Накриваємо кришкою і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб рис пройшовся всіма смаками та ароматами овочів та приправ. Викладаємо на тарілку, посипаємо мікрозеленню. Все, страва готова.

рис з овочами

На стіл рис з овочами можна подавати як самостійну страву або як гарнір до овочів чи риби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.