Ще одна випічка із серії «гості на порозі» – сирна шарлотка з персиками. Забави на пів години, а задоволення море. Отож не буду довго розповідати, беремося до роботи.
Зразу хочу зазначити, що базовий рецепт тіста один, а фрукти можуть бути найрізноманітніші. Зрештою, можна зробити мікс фруктів і результат буде суперовий.
Оскільки я використала персики, бо вони в мене були під рукою, тому і назва Сирна шарлотка з персиками.
Сирна шарлотка з персиками: інгредієнти
– сир кисломолочний – 200 г;
– борошно пшеничне – 200 г;
– цукор – 200г;
– яйця – 3 штуки;
– сметана – 3 столові ложки;
– розпушувач для тіста – 10 г;
– ванільний цукор – 1 пачечка;
– сметана – 3 столові ложки;
– цедра і сік лимона (апельсина) -1 чайна ложка;
– персики – 4-5 штук;
– цукор пудра для посипки;
– кусочок масла для змащування форми
Сирна шарлотка з персиками: технологія приготування
Помиті персики витираємо від вологи.
Сир перетираємо в мисці до однорідного стану.
Якщо сир зберігається в морозилці, достатньо його розморозити – він уже буде готовий для приготування як для шарлотки, так і сирника.
Просіяне борошно змішуємо з розпушувачем для тіста.
Збиваємо блендером яйця з цукром до густої піни.
Додаємо сметану, ванільний цукор, сир, сік і цедру лимона або апельсина і продовжуємо збивати до однорідності.
Далі до яєчно-сирної суміші всипаємо борошно і легенько ложкою його розмішуємо.
Консистенція суміші повинна нагадувати дуже густу сметану. Перекладаємо її в добре змазану маслом форму для випіканні і лопаткою вирівнюємо поверхню.
Тепер пришла пора порізати персики дольками персиків і гарно викласти їх на поверхню сирної маси так, як підкаже фантазія.
За цей час духовку розігрівається до 180 градусів.
Випікаємо сирну шарлотку з персиками 40-45 хвилин. Провіряємо її готовність зубочисткою.
Готову шарлотку перекладаємо на тарілку, посипаємо цукром-пудрою і даємо їй можливість охолонути.
А далі – залишається тільки зварити доброї кави і покликати всіх до столу.
Смачного!!!