М’ясні торбинки з грибами

м'ясні торбинки з грибамиЯкщо хочете здивувати своїх гостей оригінальною стравою, приготуйте м’ясні торбинки з грибами. Страва нескладна в приготуванні, з доступних інгредієнтів, вона під силу навіть кулінару-початківцю. Бо всі деталі приготування подані у вигляді МК з покроковими фото.

 

 

М’ясні торбинки з грибами, приготовані за цим рецептом, смачні тасоковиті. Вони стануть чудовою окрасою святкового столу.

М’ясні торбинки: інгредієнти

– куряче філе – 5 штук;
– цибуля ріпчаста – 1 штука;
– сир твердий – 50 г;
– гриби лісові або печериці – 200 г;
– сметана – 2 столові ложки;
– сіль, перець чорний, червоний мелений (або приправа для курятини);
– олія для смаження

М’ясні торбинки: технологія приготування

Помиті курячі філейки розрізаємо навпіл, вздовж філе. Для мішечка залишаємо нижню частину, а верхня, трохи «розтріпана», залишиться для салату зі спаржевою квасолею або для фаршу на пельмені чи каннеллоні .

м'ясні торбинки з грибами
Накриваємо підготоване філе харчовою плівкою і відбиваємо його молоточком з двох сторін, надаючи круглої форми.

м'ясні торбинки з грибами

Товщина повинна бути такою, щоб потім легко можна було сколоти зубочистками, але і щоб м’ясо не розповзалося.

м'ясні торбинки з грибами

Відбите філе солимо, посипаємо меленим чорним та червоним перцем, або готовою приправою для курятини.

м'ясні торбинки з грибами

Ніякими іншими ароматичними приправами користуватись не варто, щоб не заглушити смак грибів, якими будемо наповнювати торбинки. Можна підготувати м’ясо для мішечків з грибами заздалегідь, звечора. Грибову начинку також. Тоді на наступний день буде менше роботи.

М’ясні заготовки на торбинки складаємо один на рдин відправляємо  в холодильник.

м'ясні торбинки з грибами

Тим часом беремося за гриби.  У мене були сироїжки, бо зараз в розгарі грибний сезон. Можна скористатися печерицями або замороженими грибами.  Дуже смачно виходить із сушеними білими грибами. Але їх залишимо на зиму.

Почищені гриби миємо, дрібно ріжемо і обварюємо 10 хвилин в підсоленій воді. Воду зливаємо.

м'ясні торбинки з грибами

Поки гриби варилися, дрібно посічену цибульку підтушковуємо на олії, щоб вона зм’якла.

м'ясні торбинки з грибами

Додаємо до цибулі гриби, помішуючи тушкуємо, десь хвилин 5.

м'ясні торбинки з грибами

 

 

Далі черга за сметаною. Гриби зі сметаною перемішуємо, солимо та перчимо до смаку і даємо волозі випаруватися.

м'ясні торбинки з грибами

Поки гриби вистигають, натираємо на терці сир і перемішуємо його з грибами. Пробуємо на смак, при необхідності досолюємо і доперчуємо.

м'ясні торбинки з грибами

Викладаємо начинку на м’ясо і зубочисткою по колу скріплюємо краї. Можна скористатися двома зубочистками.

м'ясні торбинки з грибами

Деко, в якому будемо запікати м’ясні торбинки з грибами, встелюємо фольгою з запасом, так, щоб фольгою можна було закрити верх страви. Наливаємо 2 ложки олії. Викладаємо в деко м»ясні торбинки з грибами.

м'ясні торбинки з грибами

Під торбинки можна покласти кружечки з цибулі, буде ще смачніше, та і торбинка не прихопиться знизу. Закриваємо торбинки фольгою зверху іставимо деко в прогріту до 180 градусів духовку на 30хв.

Далі відкриваємо духовку, розгортаємо повністю фольгу, поливаємо м’ясні торбинки соком, що виділився, і даємо можливість їм зарум’янитись. Переключаємо духовку на верхній нагрів , 5-7 хвилин цілком достатньо щоб м’ясні торбинки покрилися гарною засмагою. Але ще раз підкреслюю – час залежить від вашої духовки.

м'ясні торбинки з грибами

Виймаємо деко з духовки, забираємо зубочистки і переносимо цю неймовірно красиву смакоту до столу.

м'ясні торбинки з грибами

Будьте впевнені – гості достойно оцінять ваші старання!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.