Якщо хочете здивувати своїх домашніх чимось незвичним і смачним, затративши при цьому мінімум часу, приготуйте січені котлетки. Вони відрізняються від стандартних котлет із меленого м’яса способом приготування і оригінальним смаком. Крім того, з невеликої кількості м’яса їх виходить досить багато.
Січені котлетки можна готувати з одного виду м’яса. Але набагато смачніші вони, якщо використаємо кілька видів. Наприклад: курятину, телятину свинину.
Ми будемо готувати дієтичні рублені котлетки із телятини і курятини.
Січені котлетки
Інгредієнти
— куряче філе – 250 г;
— телятина – 200 г;
— цибуля середнього розміру – 1штука;
— яйця – 4штуки;
— борошно – 4ст ложки;
— майонез – 2ст. ложки;
— зелень петрушки і кропу;
— сіль -1ч. ложка;
— мелений перець червоний та чорний;
— приправа «Прованські трави»;
— 2 зубки часнику;
— рослинна олія для смаження.
Січені котлетки: технологія приготування
М’ясо миємо, обсушуємо серветками.
Гострим ножем нарізаємо курятину на кубики розміром 1х1х1.
Цю процедуру виконуємо із телятиною.
Перекладаємо подрібнене м’ясо в миску.
Почищену і помиту цибулину також подрібнюємо достатньо мілко.
Додаємо до м’яса цибулю, сіль, перець, приправи, майонез. Якщо ви прихильник екологічних харчів, можна приготувати майонез самостійно.
Додаємо розчавлений в часникодавці часник. Все гарненько перемішуємо. Ставимо миску з м’ясною сумішшю на 30 хвилин в холодильник, щоб м’ясо підмаринувалося.
Далі до м’ясної суміші додаємо порізану зелень, муку, яйця.
І знову все перемішуємо.
Густина суміші повинно бути як на млинці.
Вливаємо рослинну олію на сковороду і розігріваємо її. Після цього ложкою викладаємо січені котлетки і смажимо їх на середньому вогні.
Як тільки поверхня котлеток почне гуснути, акуратно перевертаємо їх і продовжуємо смажити з другої сторони.
Подаємо до столу з картопляним пюре або овочевим салатом.
Смачного!
Я робила січені котлети з риби та додавала трохи манки. Чудова альтернатива звичайної страви!