Шоколадно-кокосовий торт – райська насолода                         

шоколадно-кокосовий тортНазва торта говорить сама за себе. Шоколад плюс екзотичний смак кокоса – це така смакота, перед якою неможливо вистояти. Надзвичайно ніжний ванільний  крем додає йому   особливого шарму. Приготувати цей торт доволі просто. Не потрібно витрачати на нього багато сил та часу, а компоненти прості та доступні.

Не можу не поділитися з вами рецептом смачного-пресмачного кокосового торта, який складається з трьох коржів – двох шоколадних та одного кокосового. Коржі перекладені ніжним кремом зі смаком ванілі, а весь торт щедро  «засніжений» кокосовою стружкою.

шоколадно-кокосовий торт

Але цей торт має одну-єдину ваду – з’ївши один шматочок, зупинитися неможливо, хочеться ще і ще. Якщо я вас заінтригувала, тоді розповім, як його приготувати.

Шоколадно-кокосовий торт: інгредієнти

Кількість продуктів розраховано на випікання в тортівниці діаметром 28 см.

Шоколадний корж:

–     яйця – 9 шт;

–     цукор – 1 склянка;

–     пшеничне борошно – 4 столові ложки;

–     крохмаль – 2 столові ложки;

–     какао – 3 столові ложки (з гіркою);

–     розпушувач для тіста – 2 чайні ложки.

Кокосовий корж:

–     яєчні білки – 5 шт;

–     цукор – 150 г;

–     кокосова стружка – 150 г;

–     крохмаль – 2 столові ложки

Крем:

–     яєчні жовтки – 5 шт;

–     цукор – 1 склянка;

–     молоко – 2 склянки;

–     масло вершкове 400 г;

–     ванільний цукор – 2 пачечки;

–     кокосова стружка для посипки – 1 пачка (80 г);

–     крохмаль – 2 столові ложки.

Шоколадно-кокосовий торт: технологія приготування

Шоколадний корж

Випікаємо шоколадний корж. Тут ми можемо піти двома шляхами – або пекти одним коржем і розрізати його навпіл, або ділити всі інгредієнти на 2 частини і випікати 2 коржі. Якщо у вас надійна духовка і немає перебоїв з електрикою, можна пекти одним коржем. Я в такий ненадійний час, маючи уже досвід з падінням напруги в мережі, підстраховую себе і випікаю два окремих коржі. Як ви собі вважаєте, так і поступайте.

Отже, першим ділом розділяємо жовтки від білків. Робимо це акуратно, щоб жовток не потрапив до білка. До жовтків додаємо склянку цукру і міксером збиваємо так, щоб жовтки побіліли і цукор розчинився.

Шоколадно-кокосовий торт

Шоколадно-кокосовий торт

До розтертих жовтків всипаємо борошно, крохмаль, какао і розпушувач і все знову збиваємо міксером до однорідного стану.

Шоколадно-кокосовий торт

Шоколадно-кокосовий торт

В окремій мисці збиваємо білки (уже без цукру) до крутої піни. Тільки перед збиванням обов’язково помити збивачі-насадки від попереднього збивання.

 

Шоколадно-кокосовий торт

Збиту піну ложкою акуратно вмішуємо в шоколадну масу. Викладаємо все в змазану маслом і обсипану борошном тортівницю. Можна скористатися папером з антипригарним покриттям.

Шоколадно-кокосовий торт

Випікаємо в попередньо прогрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин- якщо випікаємо одним коржем. Якщо ділимо на 2 коржі, то кожний корж печемо по 20-25 хвилин.

Кокосовий корж

Ділимо 5 яєць на білки і жовтки. Жовтки використаємо для заварного крему, а білки для випікання кокосового коржа.

Білки збиваємо з 150 г цукру до крутих піків.

Шоколадно-кокосовий торт

Поступово всипаємо до збитих білків кокосову стружку і  крохмаль. Все легенько перемішуємо до однорідної консистенції.

Шоколадно-кокосовий торт

 Перекладаємо кокосово-білкову суміш у підготовлену тортівницю і випікаємо в духовці при температурі 1890 градусів -20 хвилин.

Шоколадно-кокосовий торт

Шоколадно-кокосовий торт

Крем

Жовтки, що залишилися від кокосового коржа, цукор, крохмаль і ванільний цукор збиваємо міксером. Доливаємо добре підігріте молоко і помішуючи, доводимо до кипіння. Хвилинку-другу кип’ятимо і залишаємо охолоджуватись. Варити крем добре в банячку з потовщеним дном або на водяній бані.

 Масло нарізаємо шматочками, хай воно розм’якне.

Шоколадно-кокосовий торт

Коли яєчна частина крему повністю охолола, збиваємо разом з маслом до пишної маси.

Залишилося тільки  торт зібрати. Якщо шоколадний торт ви пекли одним коржем, розділяємо його навпіл. Змазуємо «чорний» корж щедро кремом, зверху кладемо коксовий корж, знову змазуємо кремом, зверху знову викладаємо шоколадний корж.

Шоколадно-кокосовий торт

Далі обмазуємо весь торт кремом і щедро посипаємо кокосовою стружкою. Прикрашаємо шоколадно-кокосовий торт за своїм вподобанням, творчо підійшовши до цієї справи.

Шоколадно-кокосовий торт

Шоколадно-кокосовий торт

Зібрати торт варто за день до подачі, щоб він гарно пройшовся всіма смаками і ароматами. 

Шоколадно-кокосовий торт

Обіцяю вам, буде незабутньо смачно. І ви з першого разу закохаєтеся в нього.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.