Салат зі шпротами

Салат зі шпротамиСалат зі шпротами – смачна страва, яка урізноманітнить ваше меню і потішить око яскравістю кольорів.

 

 

 

 

 

Сьогодні готові набори салатного листя можна придбати за доступну ціну. Нарешті вони перестали бути зимовим делікатесом.

Помідори теж можна знайти зі смаком томатів, а не пластику, ну, а шпроти – взагалі штука поза сезоном. Так що, самі розумієте, перешкод для того, щоб потішити себе такою смакотою, немає ніяких.

Салат зі шпротами

А, і ще одне. Звичайно ж, цей рецепт салату зі шпротами прекрасний саме наявністю маленьких рибок з чудовим копченим ароматом. Якщо під рукою баночки шпротів не виявилося, не менш смачно вийде з копченою скумбрією

Салат зі шпротами

 Салат з шпротами: інгредієнти

  • упаковка салатного міксу – 1шт;
  • помідори – 2шт;
  • цибулина середнього розміру – 1шт;
  • лимонний сік – 2столові ложки;
  • цукор -1 чайна ложка;
  • упаковка салатного міксу – 1шт;
  • оливкова олія – 1столова ложка;
  • баночка шпротів;
  • сіль, перець;

Салат зі шпротами: технологія приготування

Цибулю для салату зі шпротами краще замаринувати. Для цього її подрібнюємо,

салат зі шпротами

складаємо в мисочку, присипаємо цукром, сіллю і поливаємо лимонним соком. Залишаємо її так на 10-15 хвилин.

салат зі шпротами

Тим часом нарізаємо помідори.

салат зі шпротами

Салатний мікс викладаємо в салатник.

салат зі шпротами

Додаємо туди цибулю і помідори і перемішуємо.

Далі черга за шпротами. Відкриваємо баночку зі шпротами і зливаємо у мисочку масло, додаємо туди ж оливкову олію, французьку гірчицю, дрібку солі, перець червоний, чорний мелений за смаком.

салат зі шпротами

Все добре перемішуємо і вливаємо до салату. Ще раз легенько перемішуємо.  Після цього викладаємо шпроти і посипаємо  кунжутом.

салат зі шпротами

Через 10-15 хвилин можна подавати до столу.

салат зі шпротами

Смачного!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.