Салат зі шпротами – смачна страва, яка урізноманітнить ваше меню і потішить око яскравістю кольорів.
Сьогодні готові набори салатного листя можна придбати за доступну ціну. Нарешті вони перестали бути зимовим делікатесом.
Помідори теж можна знайти зі смаком томатів, а не пластику, ну, а шпроти – взагалі штука поза сезоном. Так що, самі розумієте, перешкод для того, щоб потішити себе такою смакотою, немає ніяких.
А, і ще одне. Звичайно ж, цей рецепт салату зі шпротами прекрасний саме наявністю маленьких рибок з чудовим копченим ароматом. Якщо під рукою баночки шпротів не виявилося, не менш смачно вийде з копченою скумбрією
Салат з шпротами: інгредієнти
- упаковка салатного міксу – 1шт;
- помідори – 2шт;
- цибулина середнього розміру – 1шт;
- лимонний сік – 2столові ложки;
- цукор -1 чайна ложка;
- упаковка салатного міксу – 1шт;
- оливкова олія – 1столова ложка;
- баночка шпротів;
- сіль, перець;
Салат зі шпротами: технологія приготування
Цибулю для салату зі шпротами краще замаринувати. Для цього її подрібнюємо,
складаємо в мисочку, присипаємо цукром, сіллю і поливаємо лимонним соком. Залишаємо її так на 10-15 хвилин.
Тим часом нарізаємо помідори.
Салатний мікс викладаємо в салатник.
Додаємо туди цибулю і помідори і перемішуємо.
Далі черга за шпротами. Відкриваємо баночку зі шпротами і зливаємо у мисочку масло, додаємо туди ж оливкову олію, французьку гірчицю, дрібку солі, перець червоний, чорний мелений за смаком.
Все добре перемішуємо і вливаємо до салату. Ще раз легенько перемішуємо. Після цього викладаємо шпроти і посипаємо кунжутом.
Через 10-15 хвилин можна подавати до столу.
Смачного!!!!