Експериментувати дозволено – салат для любителів всього гострого, соленого і смачного!
За що я люблю кулінарію? За безкінечну можливість експериментувати зі смаком, комбінуючи в різний спосіб найрізноманітніші компоненти.
Недарма кажуть, що жінка з нічого може зробити скандал і салат. А француженки ще умудряються і капелюшок. Скандали і капелюшки залишимо в спокої, поговоримо про салат.
Кожний день зазвичай починається з думки: щоб таке приготувати: щоб швидко, смачно і з того, що є в холодильнику.
Десь так було і сьогодні – кілька кусочків оселедця, корейська морква, відкрита баночка консервованого гороху, мікрозелень соняшника. А тепер подивимося що з цього вийшло, бо таки вийшло!
Салат з оселедцем та морквою по-корейськи: інгредієнти
Відразу скажу, що кількість інгредієнтів доволі відносна, бо додаємо їх за своїм смаком.
- оселедець солений (слабкий посол)– 4 шматочки середнього розміру;
- морква по-корейськи – 4 столових ложки:
- горошок консервований – 4-5 столових ложок;
- цибуля ріпчаста – 1 шт;
- зелень кропу – 2 гілочки;
- зелена цибуля – кілька пір’їн;
- мікрозелень соняшника (не обов’язково) – 2 столові ложки;
- гірчиця в зернах – 1-2 чайні ложки;
- оцет яблучний – 1 чайна ложка;
- цукор – 1 чайна ложка;
- сіль – ½ чайної ложки;
- паприка, перець червоний, чорний мелений – до смаку;
- олія соняшникова нерафінована.
Салат з оселедцем та морквою по-корейськи: технологія приготування
Нарізаємо цибулю дуже тоненькими півкільцями.
Перекладаємо цибулю в мисочку, де її замаринуємо. Для цього додаємо до цибулі оцет (у мене був ожиновий), може бути яблучний або виноградний. Якщо немає фруктового оцту, додаємо звичайний. Далі йде черга цукру та солі. Цибулю гарно переминаємо рукою, щоб аж пустила сік.
Подрібнюємо кріп та зелену цибулю.
Ріжемо оселедець смужечками і перекладаємо його до маринованої цибулі. Акуратно все перемішуємо.
Додаємо до оселедця моркву по-корейськи .
Далі іде черга горошку подрібненого кропу, зеленої цибульки і мікрозелені соняшника. Поливаємо салат соняшниковою нерафінованою олією. У мене була надзвичайно пахуча і смачна домашня олія. Ілля, дякую!!!!
Додаємо гірчицю зернами, перчимо, при потребі досолюємо. Перемішуємо. І все!!!
Поки готувала салат, в духовці запеклася картопелька. А що далі? А далі – вибух смаку! Оце називається салат з нічого!