Салат “Квітка” – яскрава окраса столу

салат "Квітка"Недарма кажуть, що все нове – то добре забуте старе. Так і у мене склалося з цим салатом. Дуже давно готувала його, а тут заглянула у свій записник і згадала.  Одним словом – салат «Квітка».

 

 

 

Що про салат “Квітка” можна сказати?  А сказати можна багато: смачний, легкий в приготуванні, багатий вітамінами, недорогий, яскраво виглядає на святковому столі.

Додам ще одну важливу його характеристику  – він дуже варіативний.  Інгредієнти можна змінювати за своїм уподобанням. Він може бути вегетаріанським і не дуже.

Салат готується швидко. Практично всі його складові є в кожному домі.

Салат «Квітка»: інгредієнти

  • морква – 1шт;
  • невеликий червоний буряк – 1 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • горошок зелений консервований – 4-5 ст. ложок;
  • картопля – 2 шт;
  • майонез – 4-5 ст. ложок
  • цукор – 1 чайна ложка;
  • оцет- 1 чайна ложка;
  • сіль – ½ чайної ложки;
  • олія соняшникова – 5  ст. ложок.

Салат «Квітка»: технологія приготування

Буряк, картоплю, миємо  і чистимо. З цибулі знімаємо лушпиня і також миємо.

Подрібнюємо цибулю, складаємо її в невеличку мисочку, вливаємо чайну ложку фруктового оцту. У мене був ожиновий , власного приготування. Якщо немає фруктового оцту, може бути звичайний 9%, спиртовий. Тільки його беремо наполовину менше.

салат"Квітка"

Додаємо дрібку солі все до добре перемішуємо і залишаємо цибулю маринуватися.

Сиру моркву натираємо на корейській тертці.

салат "Квітка"

Сирий буряк також.

салат "Квітка"

Картоплю нарізаємо дрібненькими брусочками.

салат "Квітка"

У невеличкому банячку розігріваємо кілька ложок соняшникової олії. Як тільки вона закипить, акуратно перекладаємо в банячок подрібнену картоплю. І при постійному помішуванні смажимо її до золотистого кольору. Готову картоплю перекладаємо на паперовий рушничок, щоб він ввібрав зайвий жир.

салат "Квітка"

Відкриваємо банку з консервованим горошком.

На тарілку по колу  викладаємо купки овочів у вигляді пелюсток квітки. В центрі тарілки  – майонез. Звичайно, краще використовувати майонез власного приготування.

 

салат "Квітка"

Салат «Квітка» потрібно подавати до столу з двома ложками ложки, щоб потім в присутності гостей все гарно перемішати.

салат "Квітка"

 

Компоненти салату можна змінювати, додавати дрібно порізану відварену курятину або шинку. Картоплю фрі можна замінити сухариками або чіпсами.

Салат «Квітка» дає можливість пофантазувати і підібрати свої, особливі компоненти.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.