Недарма кажуть, що все нове – то добре забуте старе. Так і у мене склалося з цим салатом. Дуже давно готувала його, а тут заглянула у свій записник і згадала. Одним словом – салат «Квітка».
Що про салат “Квітка” можна сказати? А сказати можна багато: смачний, легкий в приготуванні, багатий вітамінами, недорогий, яскраво виглядає на святковому столі.
Додам ще одну важливу його характеристику – він дуже варіативний. Інгредієнти можна змінювати за своїм уподобанням. Він може бути вегетаріанським і не дуже.
Салат готується швидко. Практично всі його складові є в кожному домі.
Салат «Квітка»: інгредієнти
- морква – 1шт;
- невеликий червоний буряк – 1 шт;
- цибуля – 1 шт;
- горошок зелений консервований – 4-5 ст. ложок;
- картопля – 2 шт;
- майонез – 4-5 ст. ложок
- цукор – 1 чайна ложка;
- оцет- 1 чайна ложка;
- сіль – ½ чайної ложки;
- олія соняшникова – 5 ст. ложок.
Салат «Квітка»: технологія приготування
Буряк, картоплю, миємо і чистимо. З цибулі знімаємо лушпиня і також миємо.
Подрібнюємо цибулю, складаємо її в невеличку мисочку, вливаємо чайну ложку фруктового оцту. У мене був ожиновий , власного приготування. Якщо немає фруктового оцту, може бути звичайний 9%, спиртовий. Тільки його беремо наполовину менше.
Додаємо дрібку солі все до добре перемішуємо і залишаємо цибулю маринуватися.
Сиру моркву натираємо на корейській тертці.
Сирий буряк також.
Картоплю нарізаємо дрібненькими брусочками.
У невеличкому банячку розігріваємо кілька ложок соняшникової олії. Як тільки вона закипить, акуратно перекладаємо в банячок подрібнену картоплю. І при постійному помішуванні смажимо її до золотистого кольору. Готову картоплю перекладаємо на паперовий рушничок, щоб він ввібрав зайвий жир.
Відкриваємо банку з консервованим горошком.
На тарілку по колу викладаємо купки овочів у вигляді пелюсток квітки. В центрі тарілки – майонез. Звичайно, краще використовувати майонез власного приготування.
Салат «Квітка» потрібно подавати до столу з двома ложками ложки, щоб потім в присутності гостей все гарно перемішати.
Компоненти салату можна змінювати, додавати дрібно порізану відварену курятину або шинку. Картоплю фрі можна замінити сухариками або чіпсами.
Салат «Квітка» дає можливість пофантазувати і підібрати свої, особливі компоненти.