Сьогодні мене знову потягнуло на кулінарні експерименти. Результат здивував – вийшла дуже смачна випічка. Не буду довго тягнути інтригу – пекла рулетики з тіста на огірковому розсолі, начинені грибами.
В піст також хочеться чогось смачненького, особливо випічки Але майже все тісто містить в собі такі інгредієнти, як молоко та яйця.
Випадково попався мені на очі доволі цікавий рецепт тіста на огірковому розсолі, але я його дещо змінила. Тісто вийшло подібне на листкове, таке смачне, що просто тане в роті. Ну, а начинка з грибів вдало доповнила це тісто. В цілому вийшло смачно і доволі ситно.
Рулетики з тіста на огірковому розсолі
Інгредієнти:
Для тіста:
– борошно пшеничне – 300 г;
– огірковий розсіл – 125 г;
– соняшникова олія – 100 г;
– розпушувач для тіста – 1 чайна ложка.
Начинка:
– печериці – 500 г;
– ріпчаста цибуля – 1 шт;
– рис (відварений) – 100 г ;
– олія для смаження – 3 ст. ложки;
– сіль, перець – до смаку.
Рулетики з тіста на огірковому розсолі: технологія приготування
В миску всипаємо просіяне борошно, перемішуємо його з розпушувачем, вливаємо огірковий розсіл та олію. Замішуємо тісто. Воно виходить м’яким і доволі маслянистим.
Формуємо з нього кульку , обгортаємо харчовою плівкою і кладемо в холодильник на пів години.
Рулетики з тіста на огірковому розсолі: готуємо начинку
Тим часом чистимо печериці, нарізаємо їх тонкими шматочками.
Чистимо, миємо і подрібнюємо цибулю.
Порізані печериці та цибулю викладаємо на пательню з розігрітою олією і смажимо їх на легкому вогні до повної готовності.
Промитий рис заливаємо кип’ятком, солимо і варимо, щоб став м’яким.
Перекладаємо в миску смажені гриби та зварений рис, солимо, перчимо до смаку і ретельно перемішуємо.
Виймаємо тісто з холодильника, розділяємо його на 12 рівних частин.
З кожного кусочка формуємо кульку.
Далі кульку розкатуємо в прямокутник. Тісто гарно розкатується і не прилипає до стільниці.
На прямокутник ложечкою викладаємо начинку.
Скручуємо рулетик, загорнувши боки тіста всередину.
Деко вистеляємо папером для випічки. Змазувати його немає потреби, бо тісто доволі жирне. Викладаємо готові рулетки на деко.
Щоб рулетки стали рум’яними, змазуємо їх кетчупом, якщо вони мають бути пісними.
В іншому випадку можна змазати збитим яйцем і посипати зверху кунжутом. Буде ще смачніше.
Прогріваємо духовку до 200 градусів і поміщаємо в неї деко з рулетками на 20 хвилин.
Як тільки рулетки з тіста на огірковому розсолі спеклися, перекладаємо їх на тарілку.
Вони дуже смачні як гарячі, так і холодні. Не дивлячись на те, що тісто пісне, вони ще і ситні.
Начинку для рулетиків можна готувати не тільки з грибів.
Іншим разом приготую начинку з квашеної капусти. Таку, як до вареників або крокетів. Думаю, що буде теж смачно. Але то вже буде інша історія.