Пісні картопляні пляцки з грибами (деруни)

Пісні каритопляні пляцки з грибамиХочу сама собі доказати, що без м’яса можна жити цілком реально. І не просто жити, а ще і готувати смачні страви і з задоволенням їх споживати.
Сьогодні пропоную приготувати пісні картопляні пляцки з грибами.

 

 

Їх називають  по-різному – деруни, тертюхи, картопляники, мандебурчіники. У нас вдома  іменували картопляними пляцками.
Нічого особливого в цих пляцках немає. Хіба те, що смажити їх будемо з грибовою начинкою. А до картоплі не будемо додавати яйце. Пісно, так пісно!
Ну, а тепер все по-порядку.

Картопляні пляцки

Інгредієнти:
– картопля – 6 штук середнього розміру;
– цибуля – 1 шт;
– невелика морквина – 1 шт;
– печериці – 6 шт;
– крохмал – 1 столова ложка з чубком;
– сіль, перець чорний, червоний мелений;
– олія для смаження;
– зелень кропу.

Картопляні пляцки: технологія приготування

Чистимо печериці від шкірки і нарізаємо їз пластинками, почищену і помиту моркву натираємо на тертці, подрібнюємо цибулю.

Пісні каритопляні пляцки з грибами
В сковорідку вливаємо олію, розігріваємо її і викладаємо гриби цибулю і моркву. Солимо, перчимо і тушкуємо до готовності.

Пісні каритопляні пляцки з грибами

Додаємо посічену зелень кропу. Він надасть начинці приємного аромату і смаку. У мене під руками кропу не було, довелася обійтись без нього.
Картоплю миємо, чистимо, ще раз миємо

Пісні каритопляні пляцки з грибами

і натираємо її на буряковій тертці.

Пісні каритопляні пляцки з грибами
Сік з тертої картоплі не відтискаємо. Додаємо крохмал, який розчинившись в картопляному соці, зв’яже натерту картоплю і не дасть ніякого шансу пляцкам розвалитися. Замість крохмалу можна вбити яйце, але такі деруни не будуть пісними.

Пісні каритопляні пляцки з грибами
Картопляну масу солимо, перчимо, добре вимішуємо і приступаємо до основного дійства – смаження пляцків з грибовою начинкою.
На сковорідку з розігрітою олією викладаємо акуратний картопляний пляцочок, на нього зверху грибову начинку, але так, щоб вона не виходила за його межі.

Пісні каритопляні пляцки з грибами
Зверху закриваємо другим шаром картопляної маси. Ії накладаємо трохи більше, приплескуємо ложкою, щоб добре закрити начинку. Тоді верхній і нижній картопляний пляцок з’єднається між собою і «конструкція» не розвалиться.

Пісні каритопляні пляцки з грибами
Коли ми побачимо, що краї пляцків добре зарум’янитися, лопаткою акуратно перевертаємо їх на другий бік і продовжуємо смажити.

Пісні каритопляні пляцки з грибами
Викладаємо картопляні пляцки на тарілку і подаємо до столу.

З вказаної кількості продуктів виходить дві порції смачнючих картопляних пляцків з грибовою начинкою.

Пісні каритопляні пляцки з грибами

Рекомендую приготувати, не пошкодуєте!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.