Хочу сама собі доказати, що без м’яса можна жити цілком реально. І не просто жити, а ще і готувати смачні страви і з задоволенням їх споживати.
Сьогодні пропоную приготувати пісні картопляні пляцки з грибами.
Їх називають по-різному – деруни, тертюхи, картопляники, мандебурчіники. У нас вдома іменували картопляними пляцками.
Нічого особливого в цих пляцках немає. Хіба те, що смажити їх будемо з грибовою начинкою. А до картоплі не будемо додавати яйце. Пісно, так пісно!
Ну, а тепер все по-порядку.
Картопляні пляцки
Інгредієнти:
– картопля – 6 штук середнього розміру;
– цибуля – 1 шт;
– невелика морквина – 1 шт;
– печериці – 6 шт;
– крохмал – 1 столова ложка з чубком;
– сіль, перець чорний, червоний мелений;
– олія для смаження;
– зелень кропу.
Картопляні пляцки: технологія приготування
Чистимо печериці від шкірки і нарізаємо їз пластинками, почищену і помиту моркву натираємо на тертці, подрібнюємо цибулю.
В сковорідку вливаємо олію, розігріваємо її і викладаємо гриби цибулю і моркву. Солимо, перчимо і тушкуємо до готовності.
Додаємо посічену зелень кропу. Він надасть начинці приємного аромату і смаку. У мене під руками кропу не було, довелася обійтись без нього.
Картоплю миємо, чистимо, ще раз миємо
і натираємо її на буряковій тертці.
Сік з тертої картоплі не відтискаємо. Додаємо крохмал, який розчинившись в картопляному соці, зв’яже натерту картоплю і не дасть ніякого шансу пляцкам розвалитися. Замість крохмалу можна вбити яйце, але такі деруни не будуть пісними.
Картопляну масу солимо, перчимо, добре вимішуємо і приступаємо до основного дійства – смаження пляцків з грибовою начинкою.
На сковорідку з розігрітою олією викладаємо акуратний картопляний пляцочок, на нього зверху грибову начинку, але так, щоб вона не виходила за його межі.
Зверху закриваємо другим шаром картопляної маси. Ії накладаємо трохи більше, приплескуємо ложкою, щоб добре закрити начинку. Тоді верхній і нижній картопляний пляцок з’єднається між собою і «конструкція» не розвалиться.
Коли ми побачимо, що краї пляцків добре зарум’янитися, лопаткою акуратно перевертаємо їх на другий бік і продовжуємо смажити.
Викладаємо картопляні пляцки на тарілку і подаємо до столу.
З вказаної кількості продуктів виходить дві порції смачнючих картопляних пляцків з грибовою начинкою.
Рекомендую приготувати, не пошкодуєте!