Дослухатися до порад дієтологів таки варто. Усі вони в один голос стверджують, що в нашому меню має бути багато овочів. Осінь – саме та пора, коли можна виконути їх поради.
Пропонуємо приготувати овочеве соте – страву, яку можна подавати як на обід, так і на вечерю.
Рецепт овочевого соте з баклажанами: інгредієнти
Кількість овочів, вказана в рецепті, дуже умовна. Їх кількість можна змінювати за своїм смаком.
– 2-3 баклажани;
– 2 середнього розміру цибулини;
– 3-4 болгарські перці;
– 4 помідори;
– 3 зубки часнику;
– пучок петрушки і базиліку;
– ½ столової ложки цукру;
– сіль за смаком;
– приправи (лавровий лист, чорний і червоний перець, каррі;
– декілька ложок рослинної олії.
Рецепт овочевого соте з баклажанами з покроковими фото
Насамперед готуємо баклажани: промиваємо у воді і знімаємо з них шкірку.
Після цього нарізаємо баклажани невеликими кубиками. Солимо, гарненько перемішуємо і залишаємо хвилин на 20, щоб вони пустили сік. З соком піде і гіркота.
Рецепт овочевого соте з баклажанами
Тим часом беремося за інші овочі. Промиваємо болгарський перець в проточній воді,
Видаляємо з нього насіння і нарізаємо соломкою.
Чистимо цибулю, миєму її, ріжемомо півкільцями.
Помідори ошпарюємо кип’ятком, потім холодною водою. Знімаємо з них шкірку. Блендером подрібнюємо помідори в пюре.
На сковорідку вливаємо декілька ложок олії. Коли вона розігрілася, викладаємо на сковорідку роздавлені зубки часнику. Чекаємо декілька хвилин, щоб вони з обох боків набули золотистого кольору. Часник викидаємо, бо він може надати страві гіркоти.
Перекладаємо нарізану цибулю в сковорідку і на легкому вогні тушкуємо її. Додаємо подрібнений перець.
Поки цибуля і перець тушкуються, видавлюємо з баклажанів сік. Перекладаємо їх на сковорідку до цибулі і перцю.
Тушкуємо овочі до напівготовності, додавши сіль, цукор, мелений перець і інші приправи. Додаємо до овочів подрібнені помідори і доводимо до повної готовності.
За бажання можна додати ще часнику, видавивши його часникодавкою. Готове овочеве соте посипаємо нарізаною зеленню.
Овочеве соте з баклажанами: з чим подавати
Овочеве соте – універсальне блюдо. Його подають як самостійну страву, у поєднанні з пастою або картоплею і, як гарнір до м’яса.
Якщо ви вирішили подати овочеве рагу з пастою, дозволю собі дати невелику пораду. Пасту готуємо в окремому банячку до напівготовності. Зливаємо воду і перекладаємо пасту до соте в баняк.
Накриваємо кришкою, і на слабкому вогні доводимо пастудо готовності. Вона вбере в себе смак та аромати овочевого соте і буде ще смачнішою.
Смачного вам!!!