Оладки з яблуками

Оладки з яблукамиОладки з яблуками люблять всі – дорослі і діти. Вони можуть бути добрим сніданком або вечерею. А якщо оладки з яблуками зверху полити смачним соусом, то не соромно подати на десерт або пригостити несподіваних гостей.
Привабливість оладок ще і в тому, що часу на їх приготування потрібно дуже мало – 15-20 хвилин.

Оладки з яблуками

Інгредієнти:

-яйце-1шт;
– борошно пшеничне – 10 ст. ложок (з верхом)-яйце -1шт;
– кисле молоко або кефір – 8-10 ст. ложок;
– яблука –  4-5 шт;
– пакетик ванільного цукру або 1-2 ст. ложки звичайного цукру;
– дрібка солі;
– сода – 1 ч. ложка (без верху);
– рослинна олія для смаженя.

Оладки з яблуками: технологія приготування

Оладки з яблуками

Помиті яблука чистимо від шкірки і нарізаємо їх тоненькими шматочками.

Оладки з яблуками
Змішуємо в мисці борошно, ванільний цукор, сіль, соду. Додаємо яйце і кисле молоко або кефір. Якщо немає яєць, без них можна обійтися. Тісто буде ще пухкіше.

Оладки з яблуками

Цілком добре для приготування оладок підходить навіть сироватка від кислого молока або та, що утворилася під час приготування сиру. 

 

Оладки з яблуками

Все гарно розмішуємо до однорідного стану. Консистенція тіста повинна бути подібною до консистенції сметани, тобто не такою густою , як на пишні оладки.

Оладки з яблуками

До тіста додаємо подрібнені яблука. При бажанні можна всипати пів чайної ложечки меленої кориці. Але це вже на любителя.

Оладки з яблуками

І ще, стосовно цукру. Багато цукру до тіста давати не вартує, бо в процесі смаженя оладки будуть підгорати. Краще зробити солодку поливку.

Змочуємо в воді ложку, викладаємо нею невелику кількість тіста з яблуками, підправляємо форму. Стараємося викладати на сковорідці оладки так, щоб між ними був невеличкий проміжок. Бо інакше вони злипнуться між собою.

Оладки з яблуками

Олія в сковорідці повинна бути добре розігріта, а вогонь – середнім, щоб тісто і яблука добре просмажилися.

Оладки з яблуками

Смажимо оладки з яблуками з двох сторін до золотистого кольору. З вказаної кількості продуктів виходить 15 – 20 штук.

Оладки з яблуками

Готові оладки посипаємо зверху цукровою пудрою або поливаємо сметаною, попередньо змішавши її з цукром та ягодами.

Оладки з яблуками

Чудово смакують оладки з малиновим або вишневим варенням.
Оладки з яблуками подаємо з кавою або чаєм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.