Оладки з яблуками люблять всі – дорослі і діти. Вони можуть бути добрим сніданком або вечерею. А якщо оладки з яблуками зверху полити смачним соусом, то не соромно подати на десерт або пригостити несподіваних гостей.
Привабливість оладок ще і в тому, що часу на їх приготування потрібно дуже мало – 15-20 хвилин.
Оладки з яблуками
Інгредієнти:
-яйце-1шт;
– борошно пшеничне – 10 ст. ложок (з верхом)-яйце -1шт;
– кисле молоко або кефір – 8-10 ст. ложок;
– яблука – 4-5 шт;
– пакетик ванільного цукру або 1-2 ст. ложки звичайного цукру;
– дрібка солі;
– сода – 1 ч. ложка (без верху);
– рослинна олія для смаженя.
Оладки з яблуками: технологія приготування
Помиті яблука чистимо від шкірки і нарізаємо їх тоненькими шматочками.
Змішуємо в мисці борошно, ванільний цукор, сіль, соду. Додаємо яйце і кисле молоко або кефір. Якщо немає яєць, без них можна обійтися. Тісто буде ще пухкіше.
Цілком добре для приготування оладок підходить навіть сироватка від кислого молока або та, що утворилася під час приготування сиру.
Все гарно розмішуємо до однорідного стану. Консистенція тіста повинна бути подібною до консистенції сметани, тобто не такою густою , як на пишні оладки.
До тіста додаємо подрібнені яблука. При бажанні можна всипати пів чайної ложечки меленої кориці. Але це вже на любителя.
І ще, стосовно цукру. Багато цукру до тіста давати не вартує, бо в процесі смаженя оладки будуть підгорати. Краще зробити солодку поливку.
Змочуємо в воді ложку, викладаємо нею невелику кількість тіста з яблуками, підправляємо форму. Стараємося викладати на сковорідці оладки так, щоб між ними був невеличкий проміжок. Бо інакше вони злипнуться між собою.
Олія в сковорідці повинна бути добре розігріта, а вогонь – середнім, щоб тісто і яблука добре просмажилися.
Смажимо оладки з яблуками з двох сторін до золотистого кольору. З вказаної кількості продуктів виходить 15 – 20 штук.
Готові оладки посипаємо зверху цукровою пудрою або поливаємо сметаною, попередньо змішавши її з цукром та ягодами.
Чудово смакують оладки з малиновим або вишневим варенням.
Оладки з яблуками подаємо з кавою або чаєм.