Мариновані білі гриби

мариновані білі грибиВ Інтернеті можна знайти безліч рецептів маринованих білих грибів. Чим же цікавий запропонований рецепт? Перш за все, час приготування мінімальний, а маринад для грибів дуже делікатний, він не забиває їх смаку та аромату

 

 

 

 

Замість передмови

Сезон грибів у розпалі. Хтось за ними до лісу, хтось на базар, а мені дісталися в презенті. Гриби чудові – чисті, ароматні, без черв’ячків – з самого серця Карпат.

мариновані білі гриби

Великі гриби сушаться, а маленькі будемо маринувати.

Мариновані білі гриби

Інгредієнти:
-1,8 кг білих грибів;
– 2 склянки води;
– 3 чайні ложки з (чубчиком) солі;
– 3 чайні ложки цукру;
– 9% столовий оцет – 50мл;
– лаврове листя – 3-4 шт;
– духмяний перець – 6 зерен;
– плоди гвоздики – 6 зерен;
– чорний перець – 12 зернят;
– лимонна кислота на кінчику ножа.

Мариновані білі гриби: підготовка до маринування

Для маринування вибираємо білі гриби невеликого розміру, міцненькі , без пошкоджень та, Боже збав, черв’яків.
Попередньо чистимо їх від моху, листя та залишків ґрунту. А далі замочуємо на пів години в добре підсоленій воді. Час від часу гриби в воді перемішуємо, щоб швидше зійшов бруд. Солену воду зливаємо і промиваємо гриби під біжучим струменем води.

Мариновані білі гриби: технологія приготування

Маленькі грибочки залишаємо цілими, а великі ріжемо на порційні кусочки, але не надто малі.

мариновані білі гриби

Перекладаємо підготовлені гриби в баняк і заливаємо їх вказаною кількістю води, додавши сіль та лимонну кислоту. Не потрібно хвилюватися, що цієї води буде надто мало, її вистачить, бо гриби вже ввібрали в себе достатню, під час миття.
Доводимо гриби до кипіння, зменшуємо вогонь, знімаємо піну, яка утворилася.

мариновані білі гриби

Додаємо решту інгредієнтів і варимо гриби в цьому маринаді ще 15-20 хвилин.
Розкладаємо гриби в чисті баночки, накриваємо кришками і стерилізуємо на водяній бані 20 хвилин. Після цього закриваємо герметично банки кришками і перевертаємо їх «вверх ногами» до повного охолодження.

мариновані білі гриби

До речі, з вказааної кількості грибів виходить 4 пів літрові баночки маринованих білих грибів.
А далі банки з грибами мандрують в комірку, щоб дочекатись свого зіркового часу на святковому столі.

мариновані білі гриби

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.