Куряча зупа за пів години

куряча зупа за пів годиниКоли за вікнами стає похмуро і сіро хочеться з’їсти чогось рідкого, теплого і смачного. Зрозуміло що мова йде про зупи. Хочу запропонувати класику жанру – зупу з куркою. Що в цій зупі особливе? Ми її реально приготуємо за пів години, відійшовши від класичної технології приготування.

 

 

 

 

 

 

 

 

А ще ця зупка яскрава, кольорова, ароматнa. Потішить не тільки смакові рецептори, але і наші очі.

Ну, що, стартуємо? Засікайте на годиннику час. Поїхали!!!!

Куряча зупа за пів години: інгредієнти

куряча зупа за пів години

  • куряче філе (грудинка) – одна велика або 2 менші;
  • морква – 1 шт;
  • цибуля -1 шт;
  • перець болгарський – 1 шт;
  • картопля – 1-2 шт;
  • капуста цвітна, брокколі – по кілька невеличких суцвіть;
  • перець чорний і духмяний горошком – по кілька горошин;
  • лист лавровий – 1 шт;
  • «Прованські трави» – 1  столові ложка;
  • олія соняшникова – 2-3 чайні ложки;
  • зелень петрушки та кропу – по кілька гілочок;
  • часник – 1 зубок;
  • сіль, паприка, мелений чорний перець – до смаку;
  • сметана – за бажанням до готової зупи;
  • вода – 2 л.

Куряча зупа за пів години: технологія приготування

Оскільки ми змагаємося з годинниковою стрілкою, то все робимо дуже швидко. Спочатку готуємо всі овочі: миємо моркву, картоплю, цвітну капусту, брокколі, почищену від лушпиння цибулю, часник, перець.

Далі картоплю і нарізаємо її дрібними кубиками, цвітну капусту та броккорі розбираємо на суцвіття.

куряча зупа за пів години

Моркву натираємо на тертці. Болгарський перець нарізаємо невеличкими кубиками і подрібнюємо цибулю.

куряча зупа за пів години

 На пательню вливаємо кілька ложок олії , розігріваємо її і викладаємо цибулю, моркву болгарський перець.

куряча зупа за пів години

Одночасно вливаємо в баняк воду, додаємо лавровий листок, перець чорний і духм’яний горошком, кубики картоплі і суцвіття цвітної капусти і броколі. Цвітну капусту і брокколі можна замінити білокачанною, тоненько нарізавши її.  

Овочі в пательні помішуємо, щоб вони трішки припустилися.

Помите куряче філе нарізаємо невеличкими шматочками і додаємо його до овочів в пательню, хай обсмажується. 

куряча зупа за пів години

Солимо, перчимо, посипаємо меленою паприкою і прованськими травами. Як тільки м’ясо побіліло, весь вміст пательні перекладаємо в баняк, де картопля і капуста вже дещо зм’якли.На легенькому вогні, щоб зупка трохи булькала,  варимо її до готовності м’яса.

куряча зупа за пів години

Досолюємо , доперчуємо, додаємо улюблених спецій. Достатньо  хвилин п’ятнадцять. За цей час нарізаємо зелень і розтискаємо часник і кладемо до зупи. Пробуємо на смак. Зупа виходить трохи солодкава. Якщо це вам не подобається, можна до зупи додати чайну ложечку  лимонного соку або перед подачею на стіл ложку сметани. А можна і одне, і друге.

Відставляємо баняк з вогню, накриваємо його кришкою і даємо курячій зупі трохи настоятися. Тоді вона набуде свого справжнього смаку. Ага, не забудьте глянути на годинник. В пів години ми точно вписалися. Ну, а тепер гайда до столу, смакувати курячу зупу за пів години.

куряча зупа за пів години

P.S. В курячій зупі за пів години овочі можна міняти залежно від сезону або використовувати заморожені. Обов’язковими залишаються морква, цибуля і м»ясо. А також технологія приготування.