Ця страва така собі паличка-виручалочка, коли часу на приготування обмаль, а до банальних сосисок, якось опускатися не хочеться. Двадцять хвилин – і страва на столі. Не вірите, готуйте, курячу грудинку з овочами під соусом каррі, оглядаючись на годинник.
Що ж собою уявляє каррі?
В Індії каррі – це найрізноманітніші густі пряні страви , які заправляють сумішшю ароматних приправ. Суміш цих приправ також називається каррі.
У приправи каррі завжди є чотири основних інгредієнти, без яких вона просто не готується: листя каррі, воно і дало назву приправі, коріандр, куркума, перець. Куркума може складати до 50% від всього складу приправи. Крім основних, до приправи входять інші, не менш важливі складники, – фенхель, імбир, кардамон, мускатній горіх, гвоздика. Залежно від компонування складових, буде змінюватися смак та гострота приправи, а також корисні властивості, яких у неї пристойна кількість.
Сьогодні каррі – це одна із найпопулярніших прянощів в усьому світі, її активно використовують для приготування багатьох відомих страв, без неї не обходиться овочеве рагу. Каррі також ідеально доповнює смак риби і м’яса.
Куряча грудинка з овочами під соусом каррі виходить смачною, ароматною, а пряний соус надасть страві східного колориту. Подавати цю страву можна з рисом, пастою або з картоплею.
Куряча грудинка з овочами під соусом каррі: інгредієнти
- куряче філе – 2 шт;
- сметана – 4-5 столових ложок;
- цибуля – 1 шт;
- суміш морожених або свіжих овочів;
- приправа каррі – 1 чайна ложка;
- сіль, перць – до смаку;
- зубок часнику;
- олія для смаження.
Куряча грудинка з овочами під соусом каррі: технологія приготування
Куряче філе миємо, обсушуємо і нарізаємо впоперек волокон на шматочки довільного розміру.
Подрібнюємо цибулинку і викладаємо на сковорідку, де вже гарно розігрілася олія.
Вогонь середній, цибулю довго не смажимо, достатньо, щоб вона тільки дещо прив’яла.
Додаємо до цибулі шматочки м’яса. Якщо ваша каррі не гостра, можна м’ясо додатково поперчити червоним і чорним перцемі посолити. У всякому випадку, доперчити можна і пізніше. Як на мене, перцю і страві не буває забагато.
Одночасно ставимо на вогонь баняк з водою, в якій будемо варити пасту. Як тільки вода закипіла, всипаємо пасту і варимо її до готовності.
Продовжуємо з куряою грудинкою. Як тільки м’ясо побіліло, додаємо до нього мікс морожених овочів , який складається з горошку, болгарського перцю, моркви, кукурудзи, спаржевої квасолі. Можуть бути і інший склад. Все гарно переміщуємо і накриваємо кришкою.
Як тільки м’ясо зм’якне, перекладаємо все в порожній баняк, додаємо сметану і доводимо до кипіння. Тушкуємо хвилин десять.
Тепер приходить пора додати до нашої страви каррі. Вона відразу набуває чудового золотистого кольору. Додаємо розчавлений зубок часнику, буде ще смачніше. Пробуємо і доформовуєм смак страви.
Все, куряча грудинка з овочами під соусом каррі готова. Зливаємо воду з пасти, викладаємо її на тарілку, все щедро поливаємо соусом разом з овочами і викладаємо шматочки м’яса. Чудовий аромат шириться кухнею.
А як там з часом??? Ха, ха!!! Ми все встигли!!!