Весняна зупка-ґальопка з фрикадельками

Весняна зупка-гальопкаКоли на вулиці запахло весною, хочеться не тільки тільки яскравості в природі, але і в тарілці. Якщо зимове меню вже набридло, проготуйте цю смачну весняну зупку-ґальопку з фрикадельками. Що ж то за така хитра зупка.? Читайте далі…

 

 

 

 

Кілька пояснюючих речень

Що то значить зупка-ґальопка? А то значить – нашвидкоруч, ґальопом. Так казала моя мама. І дійсно таку зупку можна приготувати за пів години і насолоджуватися її смаком. Як правило, овочеві зупки готуємо влітку, коли досхочу є різноманітної городини, просто з грядки. Звичайно, якщо у вас є невеличкий городець.

А що весною, коли смачні ситі зупи, такі, як капусняк, кминкова, вже не в темі, бо хочеться легкості, яскравості, руху? Отут і приходять на виручку заморожені набори овочів найрізноманітніших комбінацій, яких є в магазинах величезний вибір.

Весняні та літні зупки можна готувати без фрикадельок, заправляти сметаною. Смак буде зер гут! Але в мене після ліплення пельменів залишилася добряча жменя фаршу. То чому його не використати? Мені подобається така  спонтанність – плануєш одне, а по ходу додається щось інше. І результат, як правило, виходить цікавий! Отож про зупку ґальопку…

Весняна зупка з фрикадельками: інгредієнти

Звичайно, що вказана кількість складників є довільна.

  • мікс морожених овочів – 5 столових ложок;
  • невелика цибуля 1 шт;
  • селера – невеликий шматок;
  • капуста – невеликий шматок;
  • картопля – 2 шт;
  • м’ясні фрикадельки – 20 шт;
  • сирок плавлений «Вершковий» — 2 шт;
  • вода — 2 л;
  • зелень;
  • по кілька горошин чорного та духм’яного перцю, лавровий листок;
  • сіль, перець червоний та чорний мелений.

Весняна зупка з фрикадельками: технологія приготування

Миємо і чистимо всі овочі. Картоплю та селеру нарізаємо кубиками. Січемо шматок капусти. Нарізаємо цибулю півкільцями. Виймаємо з морозилки заморожений овочевий мікс. Оскільки там уже є морква, тому окремо її додавати не будемо.

Весняна зупка-гальопка

Набираємо в баняк воду всипаємо в морожені овочі, перець чорний та духмяний горошком, лавровий листок і доводимо до кипіння.

Весняна зупка-гальопка

Через 5 – 10 хвилин додаємо решту нарізаних овочів – картоплю, селеру.

Весняна зупка-гальопка

Тим часом натираємо плавлені сирки на тертці.

Весняна зупка-гальопка

Далі формуємо фрикадельки. Оскільки у мене залишився готовий фарш від пельменів, то формування фрикадельок не забрало багато часу. Часто, щоб зекономити час, формую фрикадельки і заморожую їх.

Весняна зупка-гальопка

Коли овочі будуть майже готові, додаємо до зупи натертий сирок, солимо та перчимо.

Весняна зупка-гальопка

Поки сирок розчиняється, вкидаємо до зупки фрикадельки, ще раз пробуємо смак. При потребі коригуємо сіль та перець. Додаємо порізану зелень.

Весняна зупка-гальопка

Все, весняна-зупка ґальопка готова. Але дайте їй трохи настоятися. Наливаємо в тарілку і насолоджуємося якравістю та смаком страви.

Весняна зупка-гальопка

При бажанні можна додати ложку сметани. Буде ще смачніше, але більш калорійно. Але то вже таке… Тепер зрозуміло чому зупка-ґальопка???

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *