На знаю як вам, а мені в похмурі дні хочеться їжі не тільки смачної, але й кольорової. Зрозуміло чому – яскраві кольори покращують настрій. Кольоровий салат чудово впорається з цим завданням.
Цього річний затяжний період літа-осені дав можливість на початку листопада ще насолоджуватись смаком помідорів та перцю з грядки. Ще тиждень-два і вони також закінчаться.
Тож, рятуючись від осінньої хандри, сьогоднішній ранок почався з приготування кольорової салатки і яйцяпашот.
З приготуванням яйця пашот все зрозуміло Зараз – про кольоровий салат.
Кольоровий салат: інгредієнти на 2 порції
- помідори – 2 шт;
- перець болгарський – 1 шт;
- цибуля синя – 1 шт;
- бринза – 2 столові ложки;
- зерниста гірчиця;
- фруктовий або бальзамічний оцет – 1 столова ложка;
- оливкова олія – 1 столова ложка;
- столова ложка посіченої зелені (кріп, петрушка базилік);
- сіль, перець до смаку;
Кольоровий салат: технологія приготування
Почищену і помиту синю цибулину порізала на дрібненькі шматочки. Переклала її в салатник. Додала до цибулі дрібку солі та оцет. Може бути оцет фруктовий або бальзамічний. Якщо жодного з них немає, додаємо чайну ложку лимонного соку. При бажанні можна ще трішечки поцукрувати. Якщо немає зеленого базиліку, можна посипати сухим. Все гарно перемішала і залишила, щоб цибуля маринувалася.
Тим часом готую овочі. Помила і почистила перець від перепонок та насіння.
Нарізала його довільними шматочками і переклала в салатник
Помиті помідори також нарізала тоненькими дольками і також відправила в салатник.
Додала порізану зелень.
Мені на очі попався виноград киш миш, який не з’їли бо був солодко-кислий, одним словом – не зайшов. Помила невелику жменьку ягід і всипала до салату. Це вже була моя імпровізація.
Далі все солю, перчу, поливаю оливковою олією і перемішую. Перш, ніж солити, пробую на смак бринзу. А бринза у мене суперова – з самого серця Капат, з Замагори. Робили її на полонині – будз варили на ватрі, сушили в колибі, тому зберегла бринза легкий аромат диму.
Притрушуємо салат подрібненою бринзою, посипаємо зеленю – кольоровий салат готовий. Хай салат трішки відпочине – він стане ще смачнішим. Якщо у вас немає бринзи, її можна замінити фетою. Смак буде трішки інши, але все одно буде смачно.
А я тим часом готую яйце пашот, яке чудово поєднається з кольоровим салатом.
Ну а далі – філіжанка кави.
І хто скаже , що після такого сніданку день не вдасться?