Капустяний пиріг на дріжджовому тісті

Капустяний пиріг на дріжджовому тістіЯкщо вам захотілось смачненького, спечіть капустяний пиріг на дріжджовому тісті. Це нескладно і дуже смачно. Шматок такого пирога згодиться і на обід, і на вечерю, і на сніданок, і, як варіант, — заморити черв’ячка.

 

 

 

Приготувати такий пиріг під силу початківцю. Тісто готується надзвичайно просто і завжди вдається. Це те саме тісто, яке використовую для піци.

Трохи більше часу займає приготування капусти. Її можна підготувати завчасно. Я, наприклад, вчора готувала біґос і відварила забагато квашеної капусти. Не пропадати ж добру! З булочками возитися не було бажання, тому вирішила спекти пиріг.

Тепер з цим всім розберемося по черзі.

Начинка для капустяного пирога на дріжджовому тісті

Начинку для капустяного пирога готуємо точно так, як для вареників. http://creativdana.in.ua/vareniki-z-kvashenoyu-kapustoyu/
Якщо є можливість, а в мене вона була, додайте грибів, буде ще смачніше.
Жменю сушених білих грибів замочила в воді, коли вони набухли, відварила. Потім порізала смужечками і разом з цибулькою підсмажила на олії, додала до капусти. Перемішала з тушеною капустою, начинка готова.

Капустяний пиріг на дріжджовому тісті

Якщо грибів немає, можна обійтися.

Капустяний пиріг на дріжджовому тісті: підготовка тіста

Тепер щодо тіста. Я його зробила за цим рецептом, взявши подвійну порцію інгредієнтів.Це нескладно і дуже смачно.  http://creativdana.in.ua/sekreti-smaku-klasichnoyi-pitsi/
Коли тісто збільшилося в двоє,

Капустяний пиріг на дріжджовому тісті присипаю його борошном і добре обминаю.

Капустяний пиріг на дріжджовому тісті

Як тільки воно перестало липнути до рук, припорошую борошном стільницю і викладаю 1/3 частину тіста. Розтачую з тіста прямокутник за розмірами дека. Розмір дека – 23Х32. Пальцями розтягаю тісто, формуючи бортики. Викладаємо на тісто начинку.

Капустяний пиріг на дріжджовому тісті
Відщипую по невеличкому куску тіста, викачую тоненькі ковбаски і у вигляді решітки закриваю пиріг зверху.

Капустяний пиріг на дріжджовому тісті
Другий пиріг роблю круглий і закритий.

Викладаю тістом дно круглої форми, діаметр якої 25 см, формую бортики.

Капустяний пиріг на дріжджовому тісті
Зверху на тісто розкладаю начинку.

Капустяний пиріг на дріжджовому тісті

І закриваю другим шаром тіста. Акуратно з’єдную два шари тіста між собою.

Капустяний пиріг на дріжджовому тісті

Збиваю яйце і змазую ним поверхні обох пирогів.

Капустяний пиріг на дріжджовому тісті
Перекладаю форми з пирогами в духовку, попередньо прогріту до 180 градусів . Через 35 хвилин виймаю.

Капустяний пиріг на дріжджовому тісті
Рум’янобокі пироги манять ароматом грибів та капусти.

Капустяний пиріг на дріжджовому тісті
Перекладаю їх на тарілку, відрізаю по шматочку, і розумію, що все вдалося!!!

Капустяний пиріг на дріжджовому тісті

Смачного!!!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *