Якщо вам захотілось смачненького, спечіть капустяний пиріг на дріжджовому тісті. Це нескладно і дуже смачно. Шматок такого пирога згодиться і на обід, і на вечерю, і на сніданок, і, як варіант, – заморити черв’ячка.
Приготувати такий пиріг під силу початківцю. Тісто готується надзвичайно просто і завжди вдається. Це те саме тісто, яке використовую для піци.
Трохи більше часу займає приготування капусти. Її можна підготувати завчасно. Я, наприклад, вчора готувала біґос і відварила забагато квашеної капусти. Не пропадати ж добру! З булочками возитися не було бажання, тому вирішила спекти пиріг.
Тепер з цим всім розберемося по черзі.
Начинка для капустяного пирога на дріжджовому тісті
Начинку для капустяного пирога готуємо точно так, як для вареників. http://creativdana.in.ua/vareniki-z-kvashenoyu-kapustoyu/
Якщо є можливість, а в мене вона була, додайте грибів, буде ще смачніше.
Жменю сушених білих грибів замочила в воді, коли вони набухли, відварила. Потім порізала смужечками і разом з цибулькою підсмажила на олії, додала до капусти. Перемішала з тушеною капустою, начинка готова.
Якщо грибів немає, можна обійтися.
Капустяний пиріг на дріжджовому тісті: підготовка тіста
Тепер щодо тіста. Я його зробила за цим рецептом, взявши подвійну порцію інгредієнтів.Це нескладно і дуже смачно. http://creativdana.in.ua/sekreti-smaku-klasichnoyi-pitsi/
Коли тісто збільшилося в двоє,
присипаю його борошном і добре обминаю.
Як тільки воно перестало липнути до рук, припорошую борошном стільницю і викладаю 1/3 частину тіста. Розтачую з тіста прямокутник за розмірами дека. Розмір дека – 23Х32. Пальцями розтягаю тісто, формуючи бортики. Викладаємо на тісто начинку.
Відщипую по невеличкому куску тіста, викачую тоненькі ковбаски і у вигляді решітки закриваю пиріг зверху.
Другий пиріг роблю круглий і закритий.
Викладаю тістом дно круглої форми, діаметр якої 25 см, формую бортики.
Зверху на тісто розкладаю начинку.
І закриваю другим шаром тіста. Акуратно з’єдную два шари тіста між собою.
Збиваю яйце і змазую ним поверхні обох пирогів.
Перекладаю форми з пирогами в духовку, попередньо прогріту до 180 градусів . Через 35 хвилин виймаю.
Рум’янобокі пироги манять ароматом грибів та капусти.
Перекладаю їх на тарілку, відрізаю по шматочку, і розумію, що все вдалося!!!
Смачного!!!