Смачна страва з кабачків, приготування якої забере мінімум часу, але задовольнить найвибагливіший смак. ЇЇ можна подавати як холодною, так і гарячою.
Як тільки появляються на грядці кабачки, розуміємо, що літо в повному розпалі. Ніякий овоч, не є таким вдячним матеріалом для експериментів, як оцей сірячок.
Чого з нього тільки не приготуєш – і фарширований кабачок, і маленькі овочеві накладанці, і ікру «заморську» кабачкову, і багато-багато смачних страв. Сьогодні приготуємо кабачки під сирною скоринкою. Страва проста до неможливості, але, як завжди, смачна!
Кабачки під сирною скоринкою: інгредієнти
- кабачок – 1 шт;
- помідора – 2 шт;
- твердий сир – 100 г;
- кетчуп – 10 чайних ложок;
- сіль, чорний мелений перець, «Прованські трави» – за смаком.
Кабачки під сирною скоринкою: технологія приготування
Невеличкий молоденький кабачок розрізаємо впоперек на 2 частин. Половинки ріжемо вздовж на пластинки товщиною 1 см.
Кожну пластинку солимо, складаємо в миску в даємо полежати хвилин десять, щоб вони просолилися і пустили сік. Деко для випікання застеляємо пергаментом з антипригарним покриття.
Змазуємо оливковою олією і розкладаємо підготовлені пластинки кабачків.
Посипаємо кабачки їх перцем і прованськими травам.
Кожну скибочку кабачка змазуємо томатним кетчупом.
Зверху щедро притрушуємо натертим твердим сиром. На на сир викладаємо шматочки помідори.
І ще раз притрушуємо сиром.
Ставимо деко з кабачками в попередньо прогріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Я використовувала тільки нижній нагрів і найнижче положення в духовці, щоб кабачок просмажився, а сир щоб не перепікся. Прикрашаємо зеленими листочками базиліку і перекладаємо на тарілку.
Кабачки вийшли надзвичайно смачними. Їх можна подавати і гарячими, і холодними. Гості від них були в захваті!