Кабачковий рулет з грибами

кабачковий рулет з грибамиКабачковий рулет з грибами – страва не тільки смачна і оригінальна, готується вона дуже легко і просто. До столу подають у вигляді гарячої або холодної закуски.

 

 

 

 

Кабачок – дивовижний овоч. Що тільки з нього не готують: кабачки фаршировані, кабачки мариновані, кабачки-бутерброди, варення, компоти, млинці Зрештою, всіх страв не перелічиш.

Сьогодні будемо готувати кабачковий рулет з грибами. Страва не тільки оригінальна і смачна, вона бюджетна і готується просто і швидко. До столу її можна подавати у вигляді гарячої або холодної закуски.

Кабачковий рулет з грибами: інгредієнти

кабачковий рулет з грибами

– молоді невеликі кабачки – 2 шт;
– яйця курячі – 2 шт;
– борошно пшеничне – 250 г;
– розпушувач для тіста 1 чайна ложка;
– лісові гриби або печериці – 300-400 г;
– цибуля – 1 шт ;
– олія рослинна – 2-3 столові ложки;
– зелень кропу і петрушки – 1 пучок;
– твердий сир – 50-100 г;
– сметана – 1/2 склянки;
– сіль, чорний мелений перець – до смаку.

Кабачковий рулет з грибами: технологія приготування

Кабачки помити, обрізати кінчики і натерти на буряковій тертці.

кабачковий рулет з грибами

Відокремити білки від жовтків. Жовтки додати до натертих кабачків. Всипати сіль, мелений перець, просіяне борошно, розпушувач і добре вимішати.

кабачковий рулет з грибами

Білки збити з дрібкою солі до крутих піків

кабачковий рулет з грибами

і додати до тіста, акуратно розмішуючи масу до однорідності.

кабачковий рулет з грибами
Деко застеляємо папером для випічки з антипригарним покриттям і викладаємо на нього кабачкову масу, вирівнюємо поверхню. У мене розмір дека 21х38.

кабачковий рулет з грибамиСтавимо деко в духовку, попередньо прогріту до 180 градусів, і випікаємо 30-40 хвилин.
Коли корж стане золотистим, виймаємо з духовки.

кабачковий рулет з грибами

Разом з папером скручуємо його в рулет.

кабачковий рулет з грибами

Накриваємо кухонним рушником, щоб він не дуже швидко охолов.

Поки кабачковий корж печеться в духовці, готуємо грибову начинку – помиті лісові гриби або печериці нарізаємо скибочками.

кабачковий рулет з грибами

Головку цибулі також чистимо і подрібнюємо. В пательню наливаємо олію, розігріваємо її і викладаємо подрібнену цибулю. Помішуючи, смажимо її до ледь жовтавого кольору,

кабачковий рулет з грибами

Додаємо гриби до цибулі гриби. Солимо, перчимо до смаку і смажимо на легкому вогні кілька хвилин. Додаємо в кінці сметану. Доводимо до кипіння. Ще раз пробуємо на смак. При потребі коригуємо його. Консистенція грибового соусу не повинна бути рідкою.

кабачковий рулет з грибами

Твердий сир натираємо на тертці.

кабачковий рулет з грибами

Зелень подрібнюємо.

кабачковий рулет з грибами

Розгортаємо кабачковий корж, відділивши пекарський папір, і рівномірно намазуємо на кабачковий корж грибову начинку.

кабачковий рулет з грибами

Шар грибів притрушуємо тертим сиром та зеленню.

кабачковий рулет з грибами
Скручуємо знову в рулет. Загортаємо скручений рулет в папір.

кабачковий рулет з грибами

Ставимо рулет в духовку на 10 хвилин при температурі 180 градусів. За цей час сир розплавиться і рулет при нарізанні не буде розвалюватися.

Виймаємо кабачковий рулет з духовки. Коли охолоне, знімаємо з нього пекарський папір, нарізаємо і подаємо до столу.

кабачковий рулет з грибами
Неймовірно красивий і ароматний кабачковий рулет з грибами стане окрасою столу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.