Готуємо крокети з капустою

Готуємо крокети з капустоюСмачні, ароматні, хрусткі крокети смакують і як самостійна друга страва, і як доповнення до борщу. Готувати їх зовсім нескладно. В цьому ви можете переконатись самі.

Розберемося з термінами

Для початку, щоб не було різних тлумачень, поясню назву цієї страви – крокети. Для цього заглянемо в Вікіпедію І от що вона нам говорить: крокети (в перекладі з французької croquer, кусати) — кулінарна страва, що має циліндричну або округлу форму з м’ясного фаршу або овочів, обваляна в панірувальних сухарях і обсмажена на пательні або у фритюрі. Отже ключові пояснення – запечені в сухарях. В кожній країні цю страву описують по-різному.

Мені найближче варіант, який пропонує польська кухня, де крокети – це тоненький млинець начинений грибами, м’ясом або квашеною капустою. Млинець обвалюють в сухарях і смажать на сковороді до золотистого кольору. Від цього вони стають хрусткими і ще смачнішими.

Чому польської кухні? Бо галицька і польська кухня мають спільне коріння.
Вдома у нас крокети готувалися завжди. Влітку – з молодою капустою, взимку – з квашеною.

Технологічний процес приготування крокетів з капустою

Його умовно можна розділити на 4 етапи:

– смажимо тоненькі млинці;
– готуємо начинку з квашеної капусти;
– загортаємо начинку в млинець, обвалюємо його в яйці і панірувальних сухарях;
– обсмажуємо крокети в паніровці до хрусткої шкоринки.

Готуємо капустяні крокети

Щоб не тратрати час на детальне описування всього процесу, скористаємося посиланнями на окремі етапи приготування

Тісто для крокетів готуємо так, як для млинців

Смачні налисники з сиром

Начинку з квашеної капусти готуємо за таким рецептом. як і начинку для вареників з квашеною капустою.

Вареники з квашеною капустою

Коли вже все готове, будемо загортати капустяну начинку у млинці. Можна у вигляді циліндриків, можна – у формі конвертиків. Мені більше подобаються конвертики, бо їх потім простіше обсмажувати, в чому легко переконатися.

Готуємо крокети з капустою
В мисочці збиваємо яйце з 2 ложками молока або води і дрібкою солі.

Готуємо крокети з капустою

Змочуємо конвертик в збитому яйці,

Готуємо крокети з капустою

обмакуємо з обох сторін в панірувальні сухарі

Готуємо крокети з капустою

викладаємо на пательню з достатньою кількістю розігрітої олії.

Готуємо крокети з капустою

Підсмажуємо до золотистого кольору з однієї сторони, акуратно перевертаємо і обсмажуємо з другої сторони.
Викладаємо готові крокети з капустою на тарілку.

Готуємо крокети з капустою

Можна подавати до столу. Якщо подаємо окремою стравою, то ідеальним доповненням є грибовий соус. Його можна приготувати з сухих або заморожених білих грибів. Якщо білих грибів немає, можна приготувати соус з печериць.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.