Фріттата з кабачком

Фріттата з кабачкомЯкщо вам смакують страви італійської кухні, обов»язково приготуйте фріттату. Оскільки кабачок – герой сезону, то наша фріттата буде буде саме з ним

 

 

 

 

Кілька слів про фріттату

В Італії – це традиційний сніданок.  Такий собі омлет з різноманітними добавками. Ми готуємо різні омлети, але цей буде особливий.

Постійно міняючи складові фріттати, можна кожного разу отримувати новий смак. А складовими у різному поєднанні можуть бути, помідори, сир, сосиски, гриби, цибуля, перець, бекон.  В неаполітанську фріттату входять навіть спагетті. Незмінним складником фріттати залишаються тільки яйця. Бо який омлет без них не омлет. Ми готуємо різні омлети, але цей буде особливий.

  Фріттата з кабачком: інгредієнти

  • кабачок – 1 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • перець болгарський – 1 шт;
  • яйця – 2 шт;
  • молоко – 4 столових ложки;
  • пучок зелені ( петрушка, базилік);
  • оливкова олія – 2столові ложки;
  • часник – 1-2 зубки;
  • сіль, перець чорний мелений, паприка – до смаку.

Фріттата з кабачком: технологія приготування

 Кабачок вибираємо молодий, з тоненькою шкіркою.  Від шкірки чистити непотрібно. Якщо кабачок більш поважного віку, тоді шкірку потрібно зняти і вичистити насіння.

Фріттата з кабачком

Нарізаємо його тоненькою соломкою.

Фріттата з кабачком

 Чистимо від насіння перець і нарізаємо його кубиками. Невелику цибулину також нарізаємо кубиками

Фріттата з кабачком

Зелень подрібнюємо. Хоча італійці не мають традиції вживання в їжу зелені кропу, його можна додати. Смаку страви він не зіпсує. За своїм бажання можна використати інші трави.

Фріттата з кабачком

 Розігріваємо в сковорідці олію і кладемо в неї розчавлений часник. Як тільки часник присмажиться, виймаємо його і викидаємо. Він свою функцію виконав – віддав олії смак. Викладаємо на сковорідку подрібнену цибулю, трішки підсолюємо і смажимо, доки вона не зм’якне.

Фріттата з кабачком

Далі на сковорідку викладаємо болгарський перець. Помішуючи, смажимо хвилинку-другу.

Тепер приходить черга кабачка. Солимо, перчимо всю овочеву суміш, накриваємо кришкою – хай потушкуються до м’якості 2-3 хвилини.

Фріттата з кабачком

 За цей час збиваємо в мисочці яйця з молоком, додаємо сіль, перець, паприку.

Фріттата з кабачком

Знімаємо з сковорідки кришку, додаємо до овочів зелень, перемішуємо і рівномірно заливаємо яєчною сумішшю.  Смажимо на невеличкому вогні. Як тільки  краї фріттати почнуть запікатися, накриваємо сковорідку кришкою і досмажуємо до готовності.

Фріттата з кабачком

Можна допекти страву в духовці. Але починати її смажити потрібно у відповідному посуді. Зазвичай поступають так, коли готуємо велику фріттату.

Фріттата з кабачком

 З вказаної кількості інгредієнтів виходять дві порції дуже смачної кабачкової фріттати. Смачного!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.