Сирна зупка – це свято яскравості і смаку в тарілці! А м’ясні фрикадельки і сир нададуть їй ситості. Приготувати її можна влітку із свіжих овочів, а у зимово-весняний період – скориставшись замороженими. Одним словом – творіть в тарілці не тільки смак, але і красу!
Сирна зупка з фрикадельками: інгредієнти
- картопля – 2-3 шт;
- морква – 1 шт;
- корінь селери- невеличкий шматочок;
- цибуля – 1 шт;
- горошок зелений- ½ склянки;
- перець болгарський – 1 шт;
- сирок плавлений – 2 шт:
- фрикадельки – 15-20 шт;
- олія соняшникова – 2-3 ст. ложки;
- кілька зерен духм’яного і чорного перцю;
- зелень кропу і петрушки;
- сіль, перець чорний мелений, паприка – до смаку.
Сирна зупка з фрикадельками: технологія приготування
Чистимо і миємо овочі – цибулю, моркву, селеру, картоплю.
Моркву тремо на тертці, картоплю нарізаємо кубиками, цибулю ріжемо дуже дрібненько.
Якщо готуємо літній варіант зупки – лущимо горох, миємо і нарізаємо болгарський перець.
Оскільки я готую зимово-весняний варіант сирної зупки з фрикадельками, то скористаюся замороженим зеленим горошком.
і замороженим болгарським перцем.
Щиро раджу заморожувати овочі восени, коли вони смачні і ароматні – бо просто з грядки. Та і для гаманця економніше. Консервований горошок може замінити заморожений.
Стосовно фрикадельок теж є, як кажуть, маленькі лайфгаки. Коли готую пельмені чи котлети, обов’язково з заправленого фаршу
формую трохи фрикадельок і заморожую. Тоді можна використати їх на раз-два, не заморочуючись окремо з м’ясом.
Подрібнюємо на тертці плавлений сирок.
А тепер – до баняка!
В баняк наливаємо 1,5 л води і ставимо на вогонь. Кидаємо до води лавровий листок, кілька горошків чорного і духм’яного перцю, шматочок селери, якщо є. Якщо у вас зелений горошок заморожений, всипаємо також.
Тим часом в сковорідці розігріваємо олію і викладаємо моркву, цибулю , перець, картоплю. Поки вода закипить, овочі будуть уже дещо тушковані.
Перекладаємо тушковані овочі до баняка, туди ж натертий плавлений сирок і фрикадельки. Солимо, перчимо, пробуємо на смак. Хай на легенькому вогні зупка собі побулькає.
Коли фрикадельки готові, додаємо до зупки порізану зелень кропу і петрушки. До речі, на зиму я її також заморожую.
Вимикаємо вогонь, залишаю сирну зупку з фрикадельками настоятися. Ну, а далі – розливаємо в тарілки насолоджуємося її смаком!
Забула сказати – на приготування цієї зупки витратила не більше 45 хвилин.