Якщо хочете заготувати помідори для піци на зиму, найпростіший спосіб – це законсервувати м’якоть. Я собі придумала свій спосіб консервації. У зимовий час такі універсальні помідори можна використовувати замість свіжих помідорів не тільки для піци, але і для інших страв.
Взимку купити помідори можна тільки в супермаркеті. Вони нагадують скоріше якусь пластмасу, ніж помідори. Ні смаку, ні запаху, тільки намарно викинуті гроші.
Але це не є причиною відмовитись від випікання піци!
Для себе я знайшла простий вихід. Восени, коли помідори найсмачніші і найдешевші, роблю заготовку для піци – помідори і соус, тобто два в одному. Це дуже вигідно – маєш практично все готове. І тоді піца готується дуже швидко.
Для приготування помідорів у кетчупі я використовую стиглі плоди без пошкоджень і слідів зіпсутості.
Спочатку їх сортую. М’які і дуже достиглі складаю в одну миску – з них буде кетчуп. Тим кетчупом потім намазуватимемо тісто. А тверді помідори ріжемо на дольки. На піцу їх викладемо ціленькими. От і весь секрет.
Помідори для зимової піци: інгредієнти
- помідори (дуже достиглі) – 3кг;
- помідори тверді – 2 кг;
Технологія приготування: помідори для зимової піци
Перш за все, нам необхідно приготувати кетчуп. Щоб довго не описувати всю процедуру, за основу беремо рецепт ось цього кетчупу.
Коли кетчуп буде вже практично готовий, готуємо самі помідори.
Тут можна піти двома шляхами. Або ошпарити помідори кип’ятком,
або порізати їх на четвертинки, але шкірку не знімати. Якщо помідори дрібні, тоді краще вибрати перший варіант.
Помідори складаємо у чисті банки. Я собі випрактикувала закривати помідори для зимової піци у банки ємністю 430 мл (від Вереса). Однієї банки вистачає на 2 піци діаметром 30 см.
У кожну банку я кладу 12-14 четвертинок помідорів. Якщо помідори цілі – тоді скільки поміститься.
Далі помідори заливаю киплячим кетчупом,
прикриваю кришками і ставлю на 15 хвилин на стерилізацію.
Приступаю до готування піци, вже готовий, приправлений всім необхідним кетчуп, розмазую по тісті і викладаю кусочки помідорів, попередньо знявши шкірку.
От і всі секрети приготування помідорив для зимової піци.