Маринований перець в кисло-солодкому маринаді

Перець в кисло-солодкому маринаді

Маринований перець в кисло-солодкому маринаді – одна з найсмачніших заготовок на зиму. Приготування його не потребує великих зусиль і часу.

 

 

 

 

Кисло-солодкий смак перцю ідеально поєднується з м’ясними і овочевими стравами. Маринований перець може стати яскравим доповненням до бутербродів, брускетт та салатів.

Маринований перець в кисло-солодкому маринаді: інгредієнти

 – перець – 5 кг;

 – олія – 250 г;

 – сіль – 2 столові ложки (повні);

 – цукор – 250 г;

 – оцет 9%  – 150-160 г;

 – вода – 3,5 склянки;

 – перець чорний горошком, перець духмяний горошком, гвоздика –  по 10 шт. кожного;

 – лавровий листок – 5шт;

 – часник – 10 зубків.

З вказаної кількості перцю виходить 5 літрових банок смачного перцю.

Маринований перець в кисло-солодкому маринаді: технологія приготування

Для приготування вибираємо добре достиглий перець Це може бути як ротунда, так і гогошари. Головне – щоб він був товстостінним, грубеньким. А не шкіра і насіння.

Перець в кисло-солодкому маринаді

Перець добре миємо в проточній воді. Розрізаємо його на 4-6 частин, залежно від розміру перцю. Вичищаємо насіння і перетинки. Але шматочки не повинні бути надто маленькі.

Перець в кисло-солодкому маринаді

Шматки перцю бланшуємо в киплячій воді . Достатньо 30-40 секунд. Ця процедура позбавить перець гіркоти. А ще він зм’якне. Тоді його легше буде укладати в банки.

Перець в кисло-солодкому маринаді

Чистимо і миємо часник. Нарізаємо його шматочками.

Перець в кисло-солодкому маринаді

В чисті банки укладаємо шматочки часника і перець. Не потрібно утрамбовувати надто щільно.

Перець в кисло-солодкому маринаді

Готуємо маринад  для перцю: наливаємо в баняк воду, додаємо всі спеції, цукор і сіль. Кип’ятимо  5 хвилин, доливаємо олію і в кінці оцет.

Добре розмішуємо маринад і розливаємо його по банках з розкладеним перцем.

 Прикриваємо банки чистими кришками і ставимо в баняк з гарячою водою на стерилізацію.

Літрові банки стерилізуємо 20 хвилин, півлітрові банки – 15хв. Стерилізація починається від моменту закипання рідини в банці.

Виймаємо банки і герметично закручуємо. Охолодження банок повітряне.

Перець в кисло-солодкому маринаді

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.