Якщо вам смакує морква по-корейськи, приготуйте її на пару з огірками. Обіцяю – буде смачно!
Готуючи консервацію, завжди хочеться зробити її якомога більш різноманітною. Здавалося, що консервуючи огірки на зиму, придумати щось нове вже неможливо. А де ж там, придумуємо!
До розряду таких придумок можна сміло віднести огірки з морквою по-корейськи. Готуються вони подібно, як мариновані огірки з коріандром, але морква по-корейськи надає їм нові нотки смаку.
Мариновані огірки з морквою по-корейськи: інгредієнти
-огірки – 2 кг;
– морква – 0,5 кг;
– часник – 1 головка;
– цукор – 4 столові ложки;
– сіль – 60 г;
– оцет 9% -100мл;
– олія соняшникова – 100 мл;
Мариновані огірки з морквою по-корейськи: технологія приготування
Огірки вибираємо невеликого розміру. Миємо і замочуємо на кілька годин в холодній воді. Якщо зібрали тільки з грядки, огірки можна не замочувати.
Помиті огірки розрізаємо на 4 частинки і викладаємо в миску.
Почищену моркву і помиту моркву натерти на тертці для корейської моркви.
Перекладаємо її в миску до огірків.
Додаємо до огірків і моркви сіль, цукор, приправу для корейської моркви,
оцет, олію, вичавлюємо часникодавкою почищений часник. Якщо полюбляєте більш гострі страви, можна додати ще чайну ложечку меленого чорного перцю або гострого червоного перцю.
Все гарно перемішуємо
і залишаємо на 10-12 годин, щоб огірки пустили сік.
Звечора підготували огірково-морковяну суміш, а рано – стерилізуємо. Або навпаки.
В добре вимиті банки розкладаємо суміш. Рідини повинно бути достатньо. Але якщо з якоїсь причини її не вистачило, то можна долити трішки води.
Накриваємо банки кришками і ставимо на стерилізацію. Для півлітрової банки достатньо 12 хвилин з моменту закипання рідини в банці.
Виймаємо банки з води, герметично їх закручуємо і залишаємо охолоджувати догори дном.
З вказаної кількості продуктів виходить 5 пів літрових банок. Залишилася ще невеличка салатничка з огірочками і морквою по-корейськи, яку з задоволенням з’їли за обідом.