Якщо вам смакують страви італійської кухні, обов»язково приготуйте фріттату. Оскільки кабачок – герой сезону, то наша фріттата буде буде саме з ним
Кілька слів про фріттату
В Італії – це традиційний сніданок. Такий собі омлет з різноманітними добавками. Ми готуємо різні омлети, але цей буде особливий.
Постійно міняючи складові фріттати, можна кожного разу отримувати новий смак. А складовими у різному поєднанні можуть бути, помідори, сир, сосиски, гриби, цибуля, перець, бекон. В неаполітанську фріттату входять навіть спагетті. Незмінним складником фріттати залишаються тільки яйця. Бо який омлет без них не омлет. Ми готуємо різні омлети, але цей буде особливий.
Фріттата з кабачком: інгредієнти
- кабачок – 1 шт;
- цибуля – 1 шт;
- перець болгарський – 1 шт;
- яйця – 2 шт;
- молоко – 4 столових ложки;
- пучок зелені ( петрушка, базилік);
- оливкова олія – 2столові ложки;
- часник – 1-2 зубки;
- сіль, перець чорний мелений, паприка – до смаку.
Фріттата з кабачком: технологія приготування
Кабачок вибираємо молодий, з тоненькою шкіркою. Від шкірки чистити непотрібно. Якщо кабачок більш поважного віку, тоді шкірку потрібно зняти і вичистити насіння.
Нарізаємо його тоненькою соломкою.
Чистимо від насіння перець і нарізаємо його кубиками. Невелику цибулину також нарізаємо кубиками
Зелень подрібнюємо. Хоча італійці не мають традиції вживання в їжу зелені кропу, його можна додати. Смаку страви він не зіпсує. За своїм бажання можна використати інші трави.
Розігріваємо в сковорідці олію і кладемо в неї розчавлений часник. Як тільки часник присмажиться, виймаємо його і викидаємо. Він свою функцію виконав – віддав олії смак. Викладаємо на сковорідку подрібнену цибулю, трішки підсолюємо і смажимо, доки вона не зм’якне.
Далі на сковорідку викладаємо болгарський перець. Помішуючи, смажимо хвилинку-другу.
Тепер приходить черга кабачка. Солимо, перчимо всю овочеву суміш, накриваємо кришкою – хай потушкуються до м’якості 2-3 хвилини.
За цей час збиваємо в мисочці яйця з молоком, додаємо сіль, перець, паприку.
Знімаємо з сковорідки кришку, додаємо до овочів зелень, перемішуємо і рівномірно заливаємо яєчною сумішшю. Смажимо на невеличкому вогні. Як тільки краї фріттати почнуть запікатися, накриваємо сковорідку кришкою і досмажуємо до готовності.
Можна допекти страву в духовці. Але починати її смажити потрібно у відповідному посуді. Зазвичай поступають так, коли готуємо велику фріттату.
З вказаної кількості інгредієнтів виходять дві порції дуже смачної кабачкової фріттати. Смачного!!!!