Консервований зелений горошок є складовою частиною багатьох салатів, доповненням до супів і гарнірів. Тому, якщо є можливість законсервувати його власноручно, варто це зробити.
Процес консервації зовсім нескладний, часу багато не займе.Тільки необхідно дотримуватися рецептури, бо горох – доволі примхливий овоч і, якщо робити «на око», він зіпсується і банки просто «повистрілюють».
Консервований зелений горошок: інгредієнти
- горошок зелений – 700 г;
- сіль, цукор до смаку;
- лимонна кислота – 1 чайна ложка;
- вода – 1 л
Консервований зелений горошок: технологія приготування
Стручки гороху полущити, і зважити. У чистому вигляді гороху має бути 700 г.
Миємо, перекладаємо в баняк, заливаємо водою і варимо, щоб він пожовтів. Як тільки горох пожовтіє, додаємо сіль та цукор до смаку. Орієнтовно 40 г солі і 15 г цукру.
Варимо горошок ще 5 хвилин.
Далі зливаємо воду і розкладаємо горошок у чисті банки.
Готуємо маринад:
1 літр води доводимо до кипіння, додаємо 1 чайну ложку лимонної кислоти і вимикаємо вогонь.
Розливаємо маринад в банки з горошком,
прикриваємо чистими кришками і ставимо стерилізувати на 1годину. Відлік починається х моменту появи бульбашок в банках з горошком.
Закатуємо кришки, перевертаємо банки з горошком вверх дном, щоб перевірити герметичність. Залишаємо їх в такому положенні охолоджуватися.
Ну а далі – в комірку на поличку, хай чекають свого часу.