З приходом літа вже якось зовсім не хочеться густих наваристих зуп і бульйонів. Хочеться чогось легкого, швидко приготованого і не надто калорійного. В цьому випадку капустяна зупка буде в сам раз!
Як же її не приготувати на початку літа, коли появилася молода капуста, морква, горошок, картопля, зелень кропу та петрушки не з парника, а просто з грядки!
Літня капустяна зупка: інгредієнти
- куряче філе – 1 шт;
- масло вершкове – 1 столова ложка;
- молода капуста – ¼ головки;
- цибуля (невелика) – 1шт;
- рис – ¼ склянки;
- картопля – 1 шт. велика або 2 шт. малі;
- морква – 1 шт;
- кілька зерен духм’яного і чорного перцю; –
- лавровий листок – 1 шт;
- вода – 1,5 л;
- чорний мелений перець, паприка, сіль до смаку: сметана – до смаку
- сметана – до смаку.
Літня капустяна зупка: технологія приготування
У баняк, в якому варитиметьс зупа, наливаємо воду і доводимо її до кипіння. Тим часом миємо рис.
В киплячу воду всипаємо промитий рис, горошинки чорного і духм’яного перцю, лавровий листок.
Нарізаємо невеличкими шматочками філе
і подрібнюємо цибулю.
В сковорідці розігріваємо масло, викладаємо шматочки філе. Як тільки філе побіліло, перчимо чорним і червоним перцем, додаємо покришену цибулю і смажимо, щоб цибулька зазолотилася.
Перекладаємо м’ясо з цибулею у баняк
Поки рис готується, швиденько подрібнюємо помиту зелень,
почищену картоплю нарізаємо кубиком.
Моркву також ріжемо кубиком
Як тільки рис став майже готовий, кидаємо у баняк моркву, картоплю.
Капусту січемо тоненькими смужечками.
Через хвилин 7-8 додаємо до зупи капусту. Солимо, перчимо до смаку. Варимо ще десять хвилин і вимикаємо. Додаємо в зупу посічену зелень кропу і петрушки, накриваєм кришкою і залишаємо на 10-20 хвилин, щоб літня капустяна зупка настоялася.
Подаючи до столу, в кожну тарілку кладемо по ложці сметани, а хто бажає – то і дві. Смачного!