Коли за вікнами стає похмуро і сіро хочеться з’їсти чогось рідкого, теплого і смачного. Зрозуміло що мова йде про зупи. Хочу запропонувати класику жанру – зупу з куркою. Що в цій зупі особливе? Ми її реально приготуємо за пів години, відійшовши від класичної технології приготування.
А ще ця зупка яскрава, кольорова, ароматнa. Потішить не тільки смакові рецептори, але і наші очі.
Ну, що, стартуємо? Засікайте на годиннику час. Поїхали!!!!
Куряча зупа за пів години: інгредієнти
- куряче філе (грудинка) – одна велика або 2 менші;
- морква – 1 шт;
- цибуля -1 шт;
- перець болгарський – 1 шт;
- картопля – 1-2 шт;
- капуста цвітна, брокколі – по кілька невеличких суцвіть;
- перець чорний і духмяний горошком – по кілька горошин;
- лист лавровий – 1 шт;
- «Прованські трави» – 1 столові ложка;
- олія соняшникова – 2-3 чайні ложки;
- зелень петрушки та кропу – по кілька гілочок;
- часник – 1 зубок;
- сіль, паприка, мелений чорний перець – до смаку;
- сметана – за бажанням до готової зупи;
- вода – 2 л.
Куряча зупа за пів години: технологія приготування
Оскільки ми змагаємося з годинниковою стрілкою, то все робимо дуже швидко. Спочатку готуємо всі овочі: миємо моркву, картоплю, цвітну капусту, брокколі, почищену від лушпиння цибулю, часник, перець.
Далі картоплю і нарізаємо її дрібними кубиками, цвітну капусту та броккорі розбираємо на суцвіття.
Моркву натираємо на тертці. Болгарський перець нарізаємо невеличкими кубиками і подрібнюємо цибулю.
На пательню вливаємо кілька ложок олії , розігріваємо її і викладаємо цибулю, моркву болгарський перець.
Одночасно вливаємо в баняк воду, додаємо лавровий листок, перець чорний і духм’яний горошком, кубики картоплі і суцвіття цвітної капусти і броколі. Цвітну капусту і брокколі можна замінити білокачанною, тоненько нарізавши її.
Овочі в пательні помішуємо, щоб вони трішки припустилися.
Помите куряче філе нарізаємо невеличкими шматочками і додаємо його до овочів в пательню, хай обсмажується.
Солимо, перчимо, посипаємо меленою паприкою і прованськими травами. Як тільки м’ясо побіліло, весь вміст пательні перекладаємо в баняк, де картопля і капуста вже дещо зм’якли.На легенькому вогні, щоб зупка трохи булькала, варимо її до готовності м’яса.
Досолюємо , доперчуємо, додаємо улюблених спецій. Достатньо хвилин п’ятнадцять. За цей час нарізаємо зелень і розтискаємо часник і кладемо до зупи. Пробуємо на смак. Зупа виходить трохи солодкава. Якщо це вам не подобається, можна до зупи додати чайну ложечку лимонного соку або перед подачею на стіл ложку сметани. А можна і одне, і друге.
Відставляємо баняк з вогню, накриваємо його кришкою і даємо курячій зупі трохи настоятися. Тоді вона набуде свого справжнього смаку. Ага, не забудьте глянути на годинник. В пів години ми точно вписалися. Ну, а тепер гайда до столу, смакувати курячу зупу за пів години.
P.S. В курячій зупі за пів години овочі можна міняти залежно від сезону або використовувати заморожені. Обов’язковими залишаються морква, цибуля і м»ясо. А також технологія приготування.