Чому я пропоную рецепт талапії-по французьки? Тому, що не дивлячись на його простоту, страва виходить надзвичайно смачною і вишуканою. Зрештою, за цим рецептом можна приготували любу іншу рибу. Тільки смак буде дещо різнитися.
Я вибрала тілапію, бо вона, на відміну від багатьох інших риб, не має специфічного гострого запаху. Тілапія надзвичайно корисна, про що я уже писала в попередньому рецепті Запечене філе тілапії. Крім того, риба продається вона уже у вигляді філе, тому не треба надто заморочуватися.
Тілапія по-паризьки: інгредієнти
- філе тілапії – 3 шт;
- цибуля – 2 шт;
- печериці – 6-7 шт;
- сметана – 3 столові ложки;
- борошно пшеничне – 1 столова ложка (без гірки);
- олія соняшникова – 2-3 столові ложки;
- сік лимона – 1-2 чайні ложки;
- сіль, чорний перець мелений, паприка за смаком, прованські трави.
Тілапія по-паризьки: технологія приготування
Для початку підмаринуємо філе риби, звичайно, попередньо промивши і підсушивши його серветкою. Далі готуємо маринад: змішуємо в мисочці, сіль, перець червоний та чорний мелений, лимонний сік, прованські трави і ложка води. Все перемішуємо. Цією сумішшю натираємо філе з обох сторін.
Риба маринується, а ми готуємо соус для риби. Подрібнюємо почищену і помиту цибулину.
Печериці чистимо від шкірки, миємо і нарізаємо тоненькими шматочками.
На розігріту в пательні олію викладаємо подрібнені гриби і цибулю. На середньому вогні смажимо хвилин десь 5-6, постійно помішуючи.
Посипаємо зверху просіяним борошно, гарно перемішуємо.
Додаємо сметану, солимо, перчимо до смаку. Продовжуємо смажити поки грибовий соус не загусне.
Беремо форму для запікання риби, вистелюємо її папером з антипригарними властивостями. Змазуємо папір олією.
Викладаємо філе риби.
На рибу зверху викладаємо грибовий соус і ставимо деко випікатися в попередньо розігріту до 170 градусів духовку на 30 хвилин.
На тарілку викладаємо відварений рис, зверху на рис запечену по-паризьки тілапію, посипаємо дрібно посіченою зеленю. Гарячу страву подаємо до столу.
Смачного!!!!