Скумбрія в цибулево-соєвому соусі – це смакота, яку реально готуємо за пів години. Спробуйте приготувати! І ви точно не пошкодуєте!!!
Я не є автором цього рецепта, знайшла його на сайті кулінарного блогера @Ирина Шляховая. Я дещо змінила під свій смак і пропоную вам приготувати.
Скумбрія в цибулево-совому соусі: інгредієнти
- скумбрія свіжоморожена – 1 шт;
- цибуля ріпчаста – 3 шт;
- соєвий соус класичний – 1 столова ложка;
- олія оливкова – 2 столові ложки;
- сік лимона – 1 чайна ложка
- цедра лимона – пів чайної ложки;
- приправа для риби – 1 чайна ложка;
- сіль, чорний перець мелений, паприка – до смаку
Скумбрія в цибулево-соєвому соусі: технологія приготування
Тушку скумбрії чистимо, обрізаємо плавники, видаляємо голову та нутрощі. Розділяємо на два філе, видаляємо хребет та всі кості.
Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.
В мисочці змішуємо соєвий соус, оливкову олію, сік і цедру лимона, приправу для риби, якщо в приправі немає солі, то додаємо сіль, чорний перець, паприку і нарізано тоненькими півкільцями цибулю.
Все добре перемішуємо. Густо намазуємо філе скумбрії і залишаємо в холодильнику на годинку-другу маринуватися. Можна цю процедуру виконати звечора.
Беремо форму для запікання, вистеляємо її фольгою або пергаментом. Змазуємо фольгу олією.
Одну цибулину нарізаємо кружечками і викладаємо їх в рядочок на фольгу. Таких рядочків буде два – під кожну половинку скумбрії
Зверху на цибулю кладемо філе замаринованої скумбрії.
А далі – в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин, щоб запеклася до золотистого кольору.
До столу подаємо з рисовим гарніром. А для тих, хто рахує калорії – овочевий салат з мікрозеленню.
Скумбрія в цибулево-соєвому соусі чудово смакує як гаряча, так і холодна. Кожного разу вона буде мати інший відтінок смаку та аромату.