Коли хочеться чогось смачненького, виручає піца. Але в піст піца «поза законом». В такому випадку на виручку проходить пиріг з печерицями. Його приготування не займе багато часу, зате задоволення буде море. Їсти його можна і гарячим, і холодним, кожного разу відтінки смаку будуть різними. Рекомендую його приготувати і оцінити чудовий смак цього пирога.
Відразу зазначу, що пісний пиріг з печерицями буде на дріжджовому тісті. Рецепт його приготування дуже простий, без додаткових замішувань та чаклувань, без розтачування тіста та інших хитромудрих маніпуляцій. Все дуже і дуже просто.
Пісний пиріг з печерицями: інгредієнти
Дріжджове тісто:
- пшеничне борошно – 450 г;
- сухі дріжджі – 12 г;
- олія – 3 столові ложки;
- цукор – 1 чайна ложка (з гіркою);
- сіль- 1 чайна ложка з (гіркою);
- вода – 250 мл.
Начинка:
- печериці – 600 г;
- цибуля – 4-5 шт;
- морква – 1шт;
- сіль, перець червоний та чорний мелений – до смаку;
- зелень кропу;
- олія для смаження;
Пісний пиріг з печерицями: технологія приготування
В миску просіюємо борошно, додаємо до нього сіль, цукор, сухі дріжджі, все добре перемішуємо. Далі вливаємо олію і теплу, але не гарячу воду.
Все розмішуємо ложкою, а далі переминаємо тісто кілька хвилин руками, щоб воно стало однорідним, без грудочок борошна, не надто туге. Залишаємо кульку тіста в мисці, накриваємо її рушничком і ставимо в тепле місце.
Тепер беремося за приготування начинки. Чистимо печериці, моркву та цибулю.
Печериці нарізаємо пластинками,
цибулю півкільцями,
а моркву натираємо на тертці.
Наливаємо в пательню олію, розігріваємо її. Перекладаємо в пательню подрібнену моркву та цибулю.
Коли цибуля і морква прив’яне, викладаємо зверху подрібнені печериці.
Вогонь не повинен бути сильним. Постійно помішуємо. За якийсь час прив’януть і печериці. Солимо, перчимо, тобто формуємо смак начинки. Як тільки ви досягли бажаного смаку, посипаємо грибову начинку подрібненим кропом, вимикаємо вогонь.
Тепер беремося за тісто. За цей час воно збільшилося в об’ємі в 2 рази. Викладаємо тісто на підсипану борошном стільницю і відділяємо від нього четверту частину.
Змазуємо олією деко для запікання. Діаметр мого дека 30 см. Більшу частину тіста розтягуємо руками по деку, формуючи невисокі бортики.
Рівномірно розкладаємо по тісту грибову начинку.
З тіста що залишилося, формуємо тоненькі валики і викладаємоїх у вигляді сітки поверх начинки.
Поки формуємо сітку, духовку прогріваємо до 180 градусів. Ставимо випікати пиріг з печерицями в духовку на 35-40 хвилин. Орієнтуємося по своїй духовці.
Виймаємо пиріг – він дуже гарний та ароматний.
Пиріг з печерицями смачний і свіжоспечений, і на наступний день. Спробуйте, не пошкодуєте. Треба казати, що він не тільки смачний, а ще і доволі дешевий.