Не дивлячись на простоту, смак яблучного рулета з сирного тіста пречудовий. Думаю, що цей рецепт займе своє місце у вашому записнику.
Кілька слів передмови
Цьому рецепту я завдячую пані Ірині Шляховій. Вона веде прекрасний кулінарний блог https://vkussredizemnomorie.blogspot.com/, де є безліч смачних-пресмачних рецептів. Наші шляхи пертнулися на Фейсбуці.
Так от, попався мені на очі цей рецепт яблучного рулета з сирного тіста. А я полюбляю і рулети, і сирне тісто. То як не спекти??? Звичайно спекла, і треба сказати, що вдався на славу.
Чим мені він мені сподобався? Тим, що не дивлячись на простоту складників та виконання, смак рулета пречудовий. Думаю, що цей рецепт яблучного рулета з сирного тіста займе своє місце у вашому записнику. Признаюсь, що я його пекла вже не один раз, але викласти рецепт на сайт руки дійшли тільки сьогодні. Звичайно, що я не претендую на його авторство. Я попросила у пані Ірини дозволу. Вона люб’язно погодилася. Але я не була б я, якби не внесла свої незначні корективи.
Яблучний рулет з сирного тіста: інгредієнти
Тісто
- сир кисломолочний – 200 г;
- вершкове масло (або маргарин) – 200 г;
- яйця – 2 шт;
- пшеничне борошно – 2 склянки;
- розпушувач для тіста – ½ чайної ложки;
Начинка
- кисло-солодкі яблука Ренет Семиренка – 0,5 кг;
- родзинки – 50 г;
- ванільний цукор – 2 пакетик;
- кориця мелена – 1 столова ложка;
- цукор – 2 столових ложок;
- манка – 2 столова ложки;
- крохмаль – 1 столова ложка;
- цукор (для посипання тіста) – 100 г;
- олія соняшникова рафінована (для змазування тіста). – 2 столові ложки.
Для зовнішнього оформлення рулета:
- яйце – 1 шт;
- кориця мелена -1 столова ложка;
- цукор – 2 столові ложки.
Яблучний завиванець з сирного тіста: технологія приготування
Викладаємо сир миску і добре його розминаємо.
Додаємо борошно, змішане з розпушувачем, порізане на дрібні кусочки вершкове масло, 2 яйця.
Всю суміш перетираємо руками або січемо ножем.
Місимо тісто, поки воно не стане м’яким та податливим. Якщо тісто виходить надто тугим, а це може бути, якщо сир сухий, додаємо ложку сметани і ще раз добре місимо.
Тісто на одну годину відправляємо в холодильник. Тим часом займаємося начинкою.
Родзинки промиваємо і заливаємо кип’ятком, щоб вони набубнявіли.
Очищаємо яблука від шкірки і нарізаємо тоненькими шматочками.
Додаємо до яблук манку та крохмаль. Манка та крохмаль втягне в себе яблучний сік і зробить начинку більш щільною.
Зливаємо воду з родзинок, осушуємо їх паперовим рушником і додаємо до яблук. До яблучної начинки можна ще додати порізані горіхи, шматочки кураги, все це буде дуже смачно.
Ще додаємо до яблук 2 столові ложки цукру, 2 пакетики ванільного цукру і 1 столову ложку меленої кориці.
Виймаємо тісто з холодильника, ділимо його на 2 частини. Яблучну суміш ділимо також на 2 частини. Тобто у нас вийде два рулети
Розстеляємо на стільниці папір для випічки. Розмір паперу відповідає розміру дека. На цьому папері максимально тонко розтачуємо тісто, змазуємо його олією і добре посипаємо цукром.
Викладаємо підготовлену яблучну суміш і, припіднімаючи край паперу, скручуємо рулет.
Заліплюємо краї рулета і перекладаємо його на деко, яке застелене також пергаментним папером. Таку ж дію виконуємо і з другим рулетом. Отже ми отримали два рулети довжиною 38 см.
На рулеті робимо неглибокі надрізи. Відстань між ними буде визначати порцію рулета. Збиваємо яйце до густої піни, змазуємо рулети і посипаємо зверху сумішшю цукру і кориці.
Ставимо деко з рулетами в духовку, прогріту до 180 градусів, на 30 хвилин. За цей час рулети стануть чудового золотистого кольору.
Охолоджуємо і нарізаємо на порційні куски.
Якщо ви хочете додати яблучному рулету з сирного тіста особливого смаку, полийте порційний кусок згущеним молоком або заварним ванільним кремом. Буде супер смачно!
Яблучну начинку можна замінити начинкою з сиру або вишень. Кількість цукру та кориці корегуємо за своїм смаком. Експериментуємо, це так цікаво!.